Şcoli închise pe 5 octombrie. În ce judeţe nu se fac ore vinerea viitoare

Data de 5 octombrie este marcata ca Ziua Educatiei, iar cadrele didactice au zi libera potrivit contractelor colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare.

28 sept. 2018, 13:34
Şcoli închise pe 5 octombrie. În ce judeţe nu se fac ore vinerea viitoare

„Este oficial, este cuprins în Contractul Colectiv de Muncă pe Bucureşti. Bucureştiul este cel care se supune acestei decizii prin Contractul Colectiv de Muncă. Ceilalţi, în ţară, fac activităţi extracurriculare. Aşa a fost negociat în contractul de muncă”, a spus Maria Ştefania Manea. 

Ceilalți, în țară, exceptând câteva județe care au decis, la nivel de Inspectorat Școlar, să sisteze orele de curs. Este vorba de județele Giurgiu, Brăila, Brașov și Arad, județe unde elevii nu vor intra la clasă.

Scoli inchise in Capitala. Vineri, 5 octombrie, elevii vor avea o zi de vacanta. Astfel, in scolile din Capitala vor fi inchise a anuntat Inspectoratul Scolar al Municipului Bucuresti. Data de 5 octombrie este marcata ca Ziua Educatiei, iar cadrele didactice au zi libera potrivit contractelor colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare.

 „In conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca unic (…) incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale si federatiile sindicale reprezentative din invatamant (…) unitatile de invatamant vor marca prin activitati specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educatiei si ziua de 5 iunie – Ziua invatatorului. (…) In Municipiul Bucuresti, prin contractele colective de munca incheiate la nivelul inspectoratelor scolare, in cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarata nelucratoare”, se arata in contractul incheiat intre MEN si federatiile sindicale reprezentative din invatamant.