ŞCOLI ÎNCHISE timp de trei zile din cauza zăpezilor. Anunţ oficial de la Ministerul Educaţiei

Colegiul Economic „Pintea Viteazu” din oraşul Cavnic, judeţul Maramureş, va avea cursurile suspendate, de miercuri până vineri, din cauza zăpezilor, fiind afectaţi de această situaţie peste 500 de elevi

RomaniaTV.net
15 ian. 2019, 16:41
ŞCOLI ÎNCHISE timp de trei zile din cauza zăpezilor. Anunţ oficial de la Ministerul Educaţiei

ŞCOLI ÎNCHISE. Purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş, Adriana Meşter, a declarat, marţi, în presa locală, că orele din cele trei zile vor fi recuperate de elevi în următoarea perioadă.

„S-a primit o solicitare din partea conducerii Colegiul Economic Pintea Viteazu Cavnic, care a fost aprobată, pentru suspendarea cursurilor trei zile în perioada 16 – 18 ianuarie, de miercuri până vineri, din cauza zăpezilor. Aici învaţă 550 de elevi, de la învăţământ preşcolar până la clasa a XII-a. Cursurile suspendate vor fi recuperate ulterior”, a spus Meşter.

Potrivit acesteia, marţi au fost suspendate cursurile din cauza condiţiilor meteorologice în trei unităţi de învăţământ din judeţ cu peste 100 de elevi. 

„Nu s-au ţinut cursuri la o şcoală gimnazială din Boiu Mare, unde învaţă 69 de elevi, la Vima Mică, unde erau 6 elevi de ciclul primar, la o şcoală din Copalnic Mănăştur, cu 28 de elevi, dar de miercuri îşi vor relua activitatea în mod normal”, a mai spus Meşter.

ŞCOLI ÎNCHISE.In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climatice si de specificul zonei si al scolii, inspectoratele scolare judetene si/sau Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar.

Acestea se pot aproba numai in masura in care se asigura parcurgerea integrala a programelor scolare. In cazurile de fata, orele de curs vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de invatamant, cu aprobarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv ISMB„, este precizarea făcută an de an de Ministerul Educatiei.

Structura anului școlar 2018-2019 cuprinde:

  • semestrul I, în perioada: 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019;

  • semestrul al II-lea, în perioada: 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019.

Vacanţele școlare ale elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel în 2018 și 2019:

  • vacanţa de iarnă, în perioada: 22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019; 

  • vacanţă intersemestrială, în perioada: 2 – 10 februarie 2019;

  • vacanţa de primăvară, în perioada: 20 aprilie – 5 mai 2019;

  • vacanţa de vară, în perioada: 15 iunie – 15 septembrie 2019.