ŞCOLI ÎNCHISE VINERI în Capitală şi alte 10 judeţe din cauza vremii UPDATE

Şcolile vor fi închise vineri în Bucureşti, dar şi în judeţele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călărași, Olt, Ialomița (cu excepția grădinițelor cu program prelungit), a anunţat Ministerul Educaţiei. Decizia vine după ce meteorologii au emis avertizare de Cod Portocaliu de ninsoare abundenta, viscol si vizibilitate scazuta pentru 15 judeţe şi pentru Bucuresti. 

RomaniaTV.net
21 mart. 2018, 13:58

„Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), vineri, 23 martie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare sunt suspendate integral în județele Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călărași, Ilfov, Olt, Ialomița (cu excepția grădinițelor cu program prelungit) și în municipiul București.

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, 22 martie (oră de referință: 15:00), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență”, a anunţat Ministerul Educaţiei.

 

Conducerea Ministerului Educaţiei precizează că „în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București”.

ŞCOLI ÎNCHISE BUZĂU, vineri 23 martie 2018: 

 

ŞCOLI ÎNCHISE DÂMBOVIŢA, vineri 23 martie 2018Comitetul pentru situatii de urgență a luat decizia ca vineri, 23 martie, să fie suspendate cursurile în toate școlile și grădinițele din județul Dâmbovița ca urmare a avertizărilor meteo de vreme severă.

Grădinițele cu program prelungit vor asigura, totuși, un program de permaneneță pentru copiii pentru care părinții nu au găsit o altă soluție și nu au în grija cui să-i lase.

ŞCOLI ÎNCHISE VINERI ÎN TELEORMAN: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a decis, joi, închiderea şcolilor din judeţ pentru ziua de vineri, din cauza vremii.

Şcoli închise vineri în Bucureşti. Unde pot fi duşi copiii ai căror părinţi nu au cu cine să-i lase

ŞCOLI ÎNCHISE PRAHOVA, vineri, 23 martie 2018: Autorităţile din Prahova au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit, măsura fiind luată în condiţiile în care Prahova este unul dintre judeţele pentru care meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Aşadar, vor rămâne deschise grădiniţele cu program prelungit şi şcolile speciale, decizia în acest sens fiind adoptată la propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

SCOLI ÎNCHISE GIURGIU, vineri, 23 martie. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a decis ca toate unităţile de învăţământ din judeţ să fie închise vineri, când judeţul se află sub incidenţa unei avertizări cod portocaliu de ger, ninsori şi viscol. În data de 23 martie 2018 vor fi suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar (preșcolar, gimnazial și liceal) din județul Giurgiu.

ŞCOLI ÎNCHISE vineri, 23 martie 2018, Ilfov: ” Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 20 – 24 martie 2018, conducerea Inspectoratului Şcolar al judeţului Ilfov de comun acord cu Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă a stabilit suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) din judeţul Ilfov pentru ziua de 23 martie”, potrivit unui comunicat al ISJ Ilfov.

„Suspendarea cursurilor va fi urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare, conform ROFUIP, măsuri stabilite de comsiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate în scris Inspectoratului Şcolar Ilfov”, se mai arată în comunicat. 

SCOLI ÎNCHISE IALOMIŢA VINERI, 23 martie: „Având în vedere evoluția valorilor termice și a precipitațiilor sub formă de zăpadă, însoțite de viscol, prognozate pentru perioada următoare, și a Hotărârii nr. 2/21.03.2018 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus suspendarea cursurilor școlare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Ialomița, vineri, 23 martie 2018, cu excepția grădinițelor cu program prelungit”, potrivit ISJ Ialomiţa.

ŞCOLI ÎNCHISE JUDEŢUL OLT VINERI, 23 MARTIE. „În data de 23 martie 2018, se suspendă cursurile pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Olt”, potrivit unei decizii a Inspectoratului Şcolar Olt. 

ŞCOLI ÎNCHISE JUDEŢUL DOLJ vineri 23 martie: ISJ Dolj a anunţat suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar pentru ziua de vineri. Inspectoratul Şcolar al Județului Dolj a solicitat directorilor unităţilor de învăţământ să asigure, prin personalul de specialitate, buna funcţionare a instalaţiilor de încălzire, alimentare cu apă şi energie electrică, deszăpezirea şi deblocarea căilor de acces din incinta şcolilor.

ŞCOLI ÎNCHISE vineri, 23 martie 2018, judeţul Călăraşi: „Important! Cursurile în unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi se suspendă în ziua de vineri.23.03.2018”, se arată în anunţul postat de ISU Călăraşi pe contul de Facebook.

 

Toate şcolile, grădiniţele şi liceeele din Bucureşti vor fi închise vineri din cauza condiţiilor meteo, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Edilul a susţinut că este o decizie responsabilă, pe care şi-o asumă, „din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”.

„În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundenţă, am decis că, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de primar general, din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme”, susţine Gabriela Firea. 

SCOLI ÎNCHISE VINERI BUCUREŞTI. „Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 20 – 24 martie 2018, înregistrată la ISMB cu nr. 7491 din 20.03.2018, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență solicitarea de suspendare a cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar (preşcolar, gimnazial şi liceal) din municipiul Bucureşti, pentru ziua de 23 martie 2018.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti a solicitat directorilor unităţilor de învăţământ să asigure, prin personalul de specialitate, buna funcţionare a instalaţiilor de încălzire, alimentare cu apă şi energie electrică, deszăpezirea şi deblocarea căilor de acces din incinta şcolilor”, potrivit unui comunicat ISMB.

 

ANM a emis o nouă ALERTĂ METEO COD PORTOCALIU ce va intra în vigoare de joi seara şi va fi valabilă până vineri, la ora 15.00. Vor fi ninsori însemnate cantinativ, viscol şi ger în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, potrivit meteorologilor. În paralel va fi în vigoare şi un cod galben de ninsori pentru Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură.

Avertizarea COD PORTOCALIU de ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută intră în vigoare joi, la ora 23, şi este valabilă până vineri la ora 15. 

În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

 

Avertizarea COD GALBEN ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece este valabil în intervalul 22 martie, ora 15 – 23 martie, ora 20.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.

În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.