ŞCOLI ÎNCHISE VINERI în Capitală şi alte nouă judeţe. Ministerul Educaţiei anunţă unde nu se ţin cursuri în 2 martie 2018

Cursurile din Capitală şi din nouă judeţe vor fi suspendate integral, vineri, din cauza vremii nefavorabile, în timp ce în alte patru judeţe, respectiv Giurgiu, Cluj, Tulcea şi Braşov, vor fi închise doar anumite unităţi de învăţământ, potrivit datelor transmise, joi seară, de către Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

RomaniaTV.net
01 mart. 2018, 15:47
ŞCOLI ÎNCHISE VINERI în Capitală şi alte nouă judeţe. Ministerul Educaţiei anunţă unde nu se ţin cursuri în 2 martie 2018

UPDATE: Ministerul Educaţiei precizează că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare vor fi suspendate integral în judeţele Argeş, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Teleorman şi în municipiul Bucureşti.

În acelaşi timp, în judeţul Giurgiu toate unităţile de învăţământ sunt închise, cu excepţia a cinci grădiniţe cu program prelungit din municipiu.

Mai sunt unităţi închise în judeţele Cluj (Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii are centrala termică defectă), Tulcea (14 unităţi de învăţământ sunt închise) şi Braşov (la Colegiul Naţional „Vasile Racoviţă” din Braşov nu se desfăşoară cursuri din cauza unor probleme la sistemul de alimentare cu gaze).

„Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene şi de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în cursul zilei de 1 martie, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă”, anunţă Ministerul Educaţiei.

MEN precizează că orle vor fi recuperate conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

 

Şcolile vor fi închise vineri în Capitală şi în judeţele  Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu, Olt, Teleorman, Brăila, Călăraşi şi Constanţa. 

De asemenea, în data de 2 martie 2018 vor fi închise Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, care are are centrala termică defectă, şi liceul din localitatea Lădeşti (Vâlcea).

ŞCOLI ÎNCHISE BUCUREŞTI vineri. „Am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise (grădiniţe, şcoli şi licee). Înţeleg dificultatea familiilor, dar în primul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu. Ne pasă de toată lumea. Nu toţi copiii ajung la şcoală cu maşina încălzită a părinţilor. O să avem în continuare ger”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

ŞCOLI ÎNCHISE ILFOV vineri. Şi în judeţul Ilfov, cursurile sunt suspendate în 1 martie din cauza vremii. 

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN IALOMIŢA vineri. Cursurile din învăţământul preuniversitar în judeţul Ialomiţa se suspendă în perioada 1-2 martie, au anunţat miercuri reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa.

ŞCOLI ÎNCHISE vineri în GIURGIU. Şcolile vor rămâne închise în judeţul Giurgiu şi în perioada 1-2 martie, conform unei decizii luată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

„Având în vedere faptul că judeţul Giurgiu se află sub cod portocaliu pentru temperaturi foarte scăzute, atât noaptea cât şi ziua, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a fost adoptată hotărârea suspendării cursurilor pe întreg teritoriul judeţului în zilele de 01-02 martie 2018”, se arată într-o informare transmisă de CJSU.

ŞCOLI ÎNCHISE vineri ÎN OLT. „Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, precum şi previziunile meteorologice nefavorabile pentru perioada următoare, care vizează întreaga rază teritorială a judeţului Olt, cu aprobarea Consiliului de administraţie, prin decizia nr. 83 emisă de inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt s-a dispus suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt pentru zilele de joi, 1.03.2018 şi vineri, 2.03.2018″, a anunţat Mirela PARASCHIV , purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

ŞCOLI ÎNCHISE în TELEORMAN vineri: Şcolile din judeţul Teleorman rămân închise în următoarele trei zile. Preşcolarii şi elevii din Teleorman nu vor merge la şcoală joi, 1 martie 2018, şi vineri, 2 martie 2018, decizia de suspendare a cursurilor fiind luată în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, cursurile vor fi reluate începând cu ziua de luni, 5 martie 2018.

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN BRĂILA vineri. Toate unităţile de învăţământ din municipiul şi judeţul Brăila rămân închise joi şi vineri, pe 1 şi 2 martie. Decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cauza viscolului şi gerului năprasnic de afară. Elevii se întorc la cursuri luni, 5 martie. Orele pierdute vor fi recuperate ulterior.

ŞCOLI ÎNCHISE în CĂLĂRAŞI vineri: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Călăraşi, la propunerea Inspectoratului Şcolar Călăraşi, a hotărât suspendarea cursurilor în toate unităţile de învătământ din judeţul Călăraşi pentru 1 şi 2 martie 2018.

ŞCOLI ÎNCHISE CONSTANŢA JOI. Ca urmare a avertizării meteorologice, dar și din cauza cantităților abundente de zăpadă căzute în aceste zile pe raza județului Constanța, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca toate cursurile din unitățile de învăţământ preuniversitar să fie suspendate în zilele de 1 și 2 martie.