Şcolile din Sectorul 3 vor avea CATALOG ELECTRONIC

Începând din septembrie 2015, în şcolile şi liceele din Sectorul 3 va fi disponibilă aplicaţia eCatalog.

RomaniaTV.net
28 mai 2015, 05:54
Şcolile din Sectorul 3 vor avea CATALOG ELECTRONIC

Prin aceasta aplicatie se doreste facilitarea comunicarii in timp real dintre cadrele didactice si parintii elevilor, pentru o mai buna performanta scolara a acestora.

Aplicatia eCatalog este o noutate in scolile din sectorul 3, integrandu-se in conceptul Scoli ca in Germania, care presupune reabilitarea si modernizarea tuturor scolilor din sectorul 3, pana la sfarsitul acestui an. Incepand din anul 2014, s-au alocat fonduri pentru lucrari capitale de crestere a eficientei energetice si de modernizare a unitatilor de invatamant, precum si a 10 sali de sport. Lucrarile de crestere a eficientei energetice au constat in termoizolarea peretilor exteriori, termizolarea invelitorii si inlocuirea tamplariei, acolo unde a fost necesar.

Lucrarile de reparatie si modernizare interioara au constat in refacerea finisajelor interioare, schimbarea corpurilor de iluminat, inlocuirea corpurilor de incalzire, dupa caz, igienizarea spatiilor administrative, precum si lucrari de reparatii si refacerea instalatiilor electrice si sanitare.

Primaria Sectorului 3 a prevazut, in cadrul programului de reabilitare a infrastructurii educationale, achizitia de laptopuri, videoproiectoare cu ecrane de proiectie, instalatie de sonorizare, camere de supraveghere video, internet wireless.

Primaria sectorului 3 a alocat fonduri pt intocmirea documentatiilor tehnice in vederea executiei lucrarilor de crestere a eficientei energetice si modernizare pentru toate scolile de pe raza sectorului 3 care nu sunt prinse in alte programe de reabilitare precum BEI si BERD.

Totodata, s-au alocat fonduri pentru intocmirea documentatiilor tehnice in vederea construirii a 13 complexe sportive cu bazin de inot si sala de sport, 2 sali multifunctionale de festivitati si 2 terenuri de sport.