ŞCOLI, GRĂDINIŢE şi UNIVERSITĂŢI, ÎNCHISE marţi şi miercuri, din cauza viscolului şi a zăpezii. UPDATE

Unităţile de învăţământ vor rămâne închise marţi în 12 judeţe şi municipiul Bucureşti, în timp ce în alte opt judeţe vor fi deschise doar grădiniţele sau vor rămâne închise mai multe şcoli, a anunţat luni, Ministerul Educaţiei, după centralizarea datelor din teritoriu. Decizia a fost luată ca urmare a ninsorilor abundente din ultimele zile.

27 ian. 2014, 21:00
ŞCOLI, GRĂDINIŢE şi UNIVERSITĂŢI, ÎNCHISE marţi şi miercuri, din cauza viscolului şi a zăpezii. UPDATE

UPDATE: Cursurile în învăţământul preuniversitar din judeţul Constanţa vor fi suspendate şi miercuri, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit, care rămân deschise pentru a veni în întâmpinarea nevoilor părinţilor, au informat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ). 
Conform purtătorului de cuvânt al ISJ Constanţa, Cristina Ivan, conducerea instituţiei a luat marţi respectiva decizie având în vedere avertizarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru data de 29 ianuarie. În judeţul Constanţa, cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate începând de luni.


Şcolile din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Buzău şi Giurgiu vor fi închise şi marţi, potrivit situaţiei transmise luni la Ministerul Educaţiei de către inspectoratele şcolare.

În judeţele Buzău, Giurgiu şi Brăila sunt închise şcolile, dar grădiniţele vor fi deschise, măsura fiind luată pentru a veni în sprijinul părinţilor.

De asemenea, în judeţele Bacău şi Botoşani vor fi închise marţi câte trei unităţi de învăţământ.

În judeţul Dâmboviţa vor fi închise 46 de unităţi de învăţământ, în judeţul Suceava vor fi suspendate cursurile în cinci unităţi, iar în judeţul Vaslui, în 26 de unităţi, potrivit situaţiei transmise la Ministerul Educaţiei, conform centralizării la ora 17.30 a datelor de la inspectoratele şcolare judeţene.

Din cauza condiţiilor meteorologice improprii, Universitatea din Piteşti, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), ultimele două din Bucureşti, au decis suspendarea activităţii didactice programate pentru ziua de marţi, 28 ianuarie. Precizăm că Universitatea din Bucureşti, ale cărei activităţi au fost suspendate în cursul acestei zile, îşi va redeschide porţile, începând de marţi, 28 ianuarie.

Conform reglementărilor în vigoare, hotărârea de întrerupere temporară a activităţii este exclusiv la latitudinea conducerilor instituţiilor de învăţământ superior, în virtutea autonomiei universitare. Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă tuturor studenţilor să ia legătura cu secretariatele universităţilor şi să consulte paginile de internet ale acestora.

Şcolile şi grădiniţele – închise marţi în 12 judeţe şi Bucureşti, în alte judeţe se deschid o parte

Unităţile de învăţământ vor rămâne închise marţi în 12 judeţe şi municipiul Bucureşti, în timp ce în alte opt judeţe vor fi deschise doar grădiniţele sau vor rămâne închise mai multe şcoli, a anunţat luni, la comandamentul de iarnă, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Prezent la Buzău, ministrul a precizat că unităţile de învăţământ vor fi închise şi marţi în judeţele Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi în municipiul Bucureşti.

Pricopie a mai anunţat că în judeţele Buzău şi Giurgiu şcolile vor fi închise, dar grădiniţele din oraşe vor fi deschise pentru a veni în sprijinul părinţilor, iar în alte şase judeţe o parte dintre unităţile şcolare vor fi închise şi marţi, respectiv în Bacău (3 unităţi), Botoşani (3), Dâmboviţa (46), Suceava (5) şi Vaslui (24), în timp ce în judeţul Brăila se vor ţine cursuri doar în şcolile din municipiul Brăila.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei ca, luni seara, să fie prezent la comandament la Bucureşti pentru a fi evaluată situaţia tuturor şcolilor, întrebându-l de ce în Bucureşti trebuie închise şcolile şi marţi, pentru că, în opinia sa, în Capitală „se criculă foarte bine”.

Pricopie i-a răspuns premierului că solicitarea închiderii şcolilor şi marţi în Bucureşti i-a fost adresată duminică seara chiar de primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, pentru a putea deszăpezi mai eficient străzile.

Ponta i-a cerut lui Pricopie să mai discute în acest sens cu primarul general pentru ca populaţia să fie ţinută în case doar dacă este necesar.

Peste 170 de şcoli din Dâmboviţa vor fi închise şi marţi. În Prahova rămân închise toate şcolile

Un număr de 172 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Dâmboviţa, unde învaţă peste 21.000 de elevi, vor fi închise şi marţi din cauza ninsorilor, în timp ce în Prahova vor fi suspendate în continuare cursurile, marţi, în toate cele peste 600 de şcoli şi grădiniţe din judeţ.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, în urma consultării cu directorii unităţilor de învăţământ şi cu reprezentanţii primăriilor a fost luată decizia ca 172 de unităţi de învăţământ, respectiv 46 de unităţi cu personalitate juridică şi 126 de structuri ale acestora, să rămână închise marţi din cauza ninsorilor.

Şcolile şi grădiniţele în care cursurile sunt suspendate şi marţi sunt din oraşele Târgovişte, Moreni, Pucioasa, Găeşti şi comunele Aninoasa, Bezdead, Buciumeni, Bucşani, Cândeşti, Cornăţelu, Dragomireşti, Glodeni, Gura Ocniţei, Hulubeşti, I.L. Caragiale, Iedera, Ludeşti, Malu cu Flori, Măneşti, Niculeşti, Ocniţa, Perşinari, Pucheni, Răzvad, Runcu, Tătărani, Văcăreşti, Valea Lungă, Vârfuri, Vişineşti, Vulcana Băi şi Vulcana Pandele.

În municipiul Târgovişte rămân închise marţi Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”, Liceul Teoretic „Petru Cercel”, Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul”, Şcoala gimnazială „Paul Bănică” şi Şcoala pentru copii cu deficienţe Târgovişte. În total, peste 2.500 de elevi sunt înscrişi la cele cinci unităţi de învăţământ.

În celelalte 408 unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa marţi se vor ţine orele de curs.

Şi în judeţul Prahova în toate cele peste 600 de şcoli şi grădiniţe cursurile vor fi suspendate marţi, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ninsori viscolite. Vezi regiunile vizate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o atenţionare cod galben de ninsori viscolite pentru trei judeţe şi cod portocaliu de ninsori viscolite pentru opt judeţe.

CODUL GALBEN de ninsori viscolite este valabil, luni, 27 ianuarie, între orele 9.00 – 23.00.

În intervalul menţionat, în estul Munteniei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 km/h, temporar viscolind sau spulberând zăpada.

CITEŞTE ŞI: Meteorologii avertizează: NINSOAREA şi VISCOLUL se întorc de miercuri

CODUL PORTOCALIU de ninsori viscolite este valabil, luni, 27 ianuarie, între orele 9.00 – 23.00

Între orele 09 şi 17, în judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Constanţa şi Tulcea temporar viteza vântului la rafală va mai depăşi 60-70 km/h, continuând să troienească puternic zăpada, iar vizibilitatea se va menţine redusă.