Scoţia nu va organiza un nou referendum pentru independenţă

Șefa guvernului scoțian, Nicola Sturgeon, a declarat marți, la încheierea congresului anual al Partidului Naționalist Scoțian (SNP), că nu va organiza un nou referendum de independență cel puțin până când va fi cunoscut deznodământul Brexitului.

10 oct. 2017, 18:16
Scoţia nu va organiza un nou referendum pentru independenţă

În discursul susținut în ultima zi a congresului desfășurat la Glasgow, Nicola Sturgeon a insistat pe promovarea măsurilor natură economico-socială, dar a asigurat că nu va renunța la ‘apărarea independenței’ Scoției.

‘Mereu am spus că Scoția trebuie să aibă dreptul de a-și alege propriul viitor atunci când termenii Brexitului vor fi clari. Avem mandatul de a da oamenilor această posibilitate de a alege. Însă exercitarea (acestui drept) trebuie să se facă ținând cont de interesele întregii Scoții, iar oamenii doresc în primul rând claritate privind Brexitul’, a explicat Nicola Sturgeon.

Înaintea alegerilor anticipate convocate de premierul Theresa May, Nicola Sturgeon a vorbit adesea despre un nou referendum de independență, dar și-a mai nuanțat această poziție după ce în urma acelui scrutin din luna iunie formațiunea SNP a pierdut 21 din cele 56 de mandate pe care le avea în Camera Comunelor.