Scripcaru nu va merge la Primărie, deşi nu are interdicţie să-şi exercite funcţia

Edilul Braşovului, George Scripcaru, cercetat sub control judiciar într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de mită, nu are interdicţie să îşi exercite funcţia, conform deciziei Curţii de Apel Braşov. Acesta însă nu va merge la Primărie, pentru a evita să se întâlnească cu suspecţi sau martori în dosar, la recomandarea avocatului său.

01 iul. 2015, 09:33
Scripcaru nu va merge la Primărie, deşi nu are interdicţie să-şi exercite funcţia

Primarul Braşovului, George Scripcaru, reţinut, luni, pentru abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar privind încheierea unor contracte de energie termică între municipalitate şi mai multe firme, va fi cercetat sub control judiciar, conform unei decizii de marţi seară a Curţii de Apel Braşov.

Citeşte şi: Scripcaru, edilul Braşovului, îşi ameninţa angajaţii în STIL MAFIOT. ŞPĂGILE, rezolvate cu ELICOPTERUL

Judecătorii Curţii de Apel au respins propunerea de arestare preventivă formulată de către procurorii DNA Braşov pe numele primarului şi a altor doi inculpaţi – David Mihai Ciprian şi Costan Simina Mariana – dispunând controlul judiciar pentru o perioadă de 30 de zile pentru toţi trei.

În cazul edilului braşovean, judecătorii nu i-au pus nicio interdciţie de a-şi exercita funcţia, dar au stabilit ca acesta să nu se apropie de co-inculpaţi, şi nici de martorii din acest dosar.

Avocatul primarului, Victor Ciolacu, a spus că i-a recomandat acestuia să nu se ducă la Primărie, pentru a evita să se întâlnească întâmplător cu suspecţi sau martori, majoritatea angajaţi ai Primăriei sau ai altor instituţii care au legătură cu Primăria.

„Nu are nicio interdicţie de a-şi exercita funcţia de primar. Dar eu l-am sfătuit să nu meargă la Primărie pentru că are obligaţia, conform dispoziţiilor judecătorului de drepturi şi libertăţi, să nu ia legătura sau să nu se apropie de alţi suspecţi sau martori din acest dosar.

Cum mulţi dintre martori sau suspecţi lucrează şi ei prin Primărie sau au legătură cu Primăria ar fi destul de greu să nu se întâlnească cu unii dintre ei, vrea nu vrea. Ca să evite acest lucru este preferabil să nu meargă la Primărie şi nu va merge. Teoretic, ar putea merge atunci când celelate persoane din dosar nu sunt în Primărie, dar iarăşi este destul de greu„, a precizat avocatul edilului.

Citeşte şi: Primarul Braşovului, George Scripcaru, cercetat sub control judiciar

George Scripcaru, primarul Braşovului, a fost lăsat marţi în libertate, fiind cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar privind încheierea unor contracte de energie termică între municipalitate şi mai multe firme, potrivit hotărârii Curţii de Apel Braşov. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de către procurorii DNA.