Scrisoarea unui profesor către mama lui Edison l-a făcut pe inventator să devină geniu

În biografia lui Thomas Edison, cunoscut acum în întreaga lume datorită invențiilor sale, în special a becului, scrie că pe când era elev, Al, așa cum era strigat la școală savantul, nu era niciodată atent la clasă, iar pentru el școala și regulile ei reprezentau un supliciu.

05 nov. 2015, 11:06
Scrisoarea unui profesor către mama lui Edison l-a făcut pe inventator să devină geniu

Nu era nici pe departe preferatul profesorilor, ba chiar unul dintre ei l-ar fi numit „bolnav mintal” și i-ar fi propus mamei sale, Nancy, Edison, într-o scrisoare, să îl retragă de la școală, pentru că fiul ei este prea slab ca să poată ține pasul cu ceilalți elevi.

Astfel, într-o zi, Thomas Alva Edison, pe care toți îl știau drept Al, vine acasă și îi întinde mamei sale o bucată de hârtie. Îi spune că este de la un profesor, că trebuie să o citească și că el a promis că nu o va deschide. Atunci Nancy despăturește epistola și cu lacrimi în ochi începe să spună cu voce tare: „Fiul dumneavoastră este un geniu. Școala noastră este prea măruntă pentru el și nu are suficienți profesori care să-l învețe. Vă rog, ocupați-vă dumneavoastră de el”.

La scurt timp, Nancy, și ea fostă profesoară, l-a retras pe Edison de la școală și a preferat să-l educe acasă. Peste ani, Edison a devenit unul dintre cei mai luminați oameni ai epocii sale, invențiile sau au schimbat lumea, iar el a ajuns printre cei mai cunoscuți savanți.

Citeşte mai mult pe unica.ro