Scurgeri de gaze într-un bloc din Piteşti. 29 de apartamente au fost evacuate

Locatarii unui bloc din cartierul piteştean Războinei au fost evacuaţi după ce la ultimul etaj au fost semnalate scurgeri masive de gaze.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 06:29
Scurgeri de gaze într-un bloc din Piteşti. 29 de apartamente au fost evacuate

Problemele locatarilor celor 29 de apartamente  se pare că vin de la un vecin care a lăsat deschisă butelia de la aragaz.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost găsit pe pat, intoxicat cu monoxid de carbon, iar în momentul de faţă nu se ştie dacă este vorba de un accident sau de o tentativă de sinucidere.

Un vecin a semnalat încidentul la numărul de urgenţă 112. Pompierii a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele. Ipoteza tentativei de sinucidere este cea mai vehiculată întrucât bărbatul divorţase recent.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, locotenentul Mădălina Epure, pompierii au intervenit cu o scară şi au spart geamul apartamentului situat la etajul al treilea al blocului, iar în dormitorul locuinţei de unde se simţea miros de gaz au găsit o butelie cu robinetul deschis şi un bărbat în stare de inconştientă, informează Mediafax.

„Apartamentele blocului C 1, de pe strada Războieni au fost evacuate pentru orice eventualitate, iar în apartamentul de la etajul al treilea al blocului de patru etaje unde se simţea miros de gaze, care nu este racordat la reţeaua de gaz metan, a fost găsit un bărbat de 39 de ani, inconştient, întins pe patul din dormitor. A fost luat de echipa SMURD, i-a fost administrat oxigen şi a fost preluat de către o echipă a Serviciului de Ambulanţă Argeş la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde a început să-şi revină”, a declarat Mădălina Epure.

Potrivit sursei citate, a fost oprită scurgerea de gaz din butelie şi urmează să se facă cercetări pentru a vedea ce s-a întâmplat.

„Alimentarea la reţeaua de gaz a blocului nu a fost oprită, deoarece nu a fost cazul”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.

În prezent, bărbatul se află în investigaţii medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind în stare stabilă, iar poliţiştii şi pompierii sunt la faţa locului şi încearcă să stabilească împrejurările în care a avut loc incidentulu, existând mai multe piste de cercetare. Astfel, potrivit anchetatorilor, o variantă ar fi că bărbatul ar fi intenţionat să se sinucidă, deschizând butelia, o alta este cea a unei defecţiuni a recipientului, dar nu este exclusă nici ipoteza ca locatarul să fi uitat butelia deschisă.