SE DESCHID primele staţii de bike-sharing GRATUIT din Bucureşti, marţi. Unde vor funcţiona

Primele şase staţii automatizate de bike-sharing GRATUIT din Bucureşti vor fi deschise marţi, 27 septembrie 2016. Noul concept de închiriere a bicicletelor își propune să contribuie la o mai mare mobilitate urbană, prin folosirea unor mijloace alternative de transport, în locul celor poluante.  

26 sept. 2016, 17:32
SE DESCHID primele staţii de bike-sharing GRATUIT din Bucureşti, marţi. Unde vor funcţiona

Pentru a putea beneficia de serviciile sistemului, utilizatorii trebuie să isi creeze un cont pe www.ivelo.ro sau să se înregistreze la unul din centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău (metrou Aviatorilor și Arcul de Triumf) și Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) pentru a primi Cardul I’Velo. Închirierea unei biciclete se face pe baza cardului personal I’Velo, iar validarea se face la orice stație automatizată I’Velo Urban, odată cu prima închiriere.

Noutăţile acestui concept unic pe piața de bike-sharing din București sunt autoservirea şi folosirea gratuită a bicicletei timp de 30 de minute pentru deplasarea rapidă în zona centrală și aglomerată a orașului. Gratuitatea este valabilă doar dacă bicicleta este returnată înainte de expirarea celor 30 de minute.

De asemenea, un utilizator poate închiria biciclete gratuit de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 30 de minute de pedalat, să o returneze și să existe o pauză de cel puțin alte 30 de minute. O altă caracteristică importantă a sistemului I’Velo Urban este că utilizatorii îşi aleg singuri bicicletele din rastel, le pot închiria de la oricare din cele 6 stații automatizate și le pot returna la cea mai apropiată stație automatizată.

Pentru o plimbare de peste 30 de minute, bucureștenii vor plăti 4 lei, pentru o zi 10 lei, iar pentru un abonament de un an, 100 de lei.

Stațiile automatizate de bike-sharing sunt: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Văcărescu.

Mai multe detalii despre cum funcționează conceptul stațiilor automatizate de bike-sharing găsiți AICI.