ŞCOLI ÎNCHISE în şase judeţe şi în Bucureşti. Cursurile sunt suspendate şi joi în Prahova din cauza avertizărilor meteo

Publicat: Miercuri, 20 Septembrie 2017 14:36 // Actualizat: Miercuri, 20 Septembrie 2017 21:27 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe unităţi de învăţământ din ţară îşi vor suspenda cursurile miercuri. Elevii din şase judeţe şi din Capitală vor fi trimişi acasă din cauza avertizărilor primite de la meteorologi.

 

Update: Elevii din Prahova, care învaţă de dimineaţă, nu vor merge joi la şcoală. Decizia a fost luată miercuri, în urma şedinţei extraordinare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, având în vedere că judeţul se află sub cod portocaliu de vreme rea.

Şcolile din Bucureşti îşi încheie cursurile miercuri la ora 17:00, având în vedere avertizările meteorologilor cu privire la averse şi vijelii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Mariana Manea.

ISMB a transmis o adresă către toate unităţile de învăţământ, prin care li se pune în vedere să modifice durata orelor de curs şi a pauzelor astfel încât cursurile să se termine la 17.00. Şi în judeţul Ilfov, cursurile şcolare vor fi organizate astfel încât să se încheie la ora 17.00, în timp ce în judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu cursurile se vor încheia începând cu orele 14.00, respectiv 15.00

"Având în vedere alerta de cod portocaliu valabilă începând de astăzi, 20 septembrie 2017, orele 16, în unitățile școlare din județul Dâmbovița, cu excepția grădinițelor cu program prelungit, se suspendă cursurile. Conducerile unităților școlare vor lua toate măsurile pentru ca deplasarea elevilor către domiciliu să se realizeze în deplină siguranță", potrivit unui comunicat al ISJ Dâmboviţa.

Începând cu ora 15.30 se închid şi şcolile din Prahova, copiii fiind trimişi acasă.

Cursurile vor fi suspendate şi în unităţile de învătâmânt din judeţul Vrancea. Aurel Şelaru, Inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Vrancea, a declarat pentru RomaniaTV.net că începând de miercuri, ora 15.00, cursurile vor fi suspendate în toate unităţile şcolare din judeţ, urmând ca în orele următoare să decidă, în funcţie de evoluţia vremii, ce se va întâmpla în zilele următoare.

Cursurile nu vor fi suspendate în judeţul Bacău, aflat sub avertizare de cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ începând de miercuri, ora 16.00. Doina Marinov, purtator de cuvant al ISJ Bacău, a declarat pentru RomaniaTV.net, că s-au trimis informări către conducerile tuturor unităţilor şcolare din judeţ în legătură cu fenomenele meteo prognozate şi s-a decis ca elevii să părăsească unităţile de învăţământ numai însoţiţi de părinţi. 

 

Unitățile de învățământ din judeţul Teleorman au suspendat cursurile care trebuiau să se desfășurare în a doua parte a zilei din cauza fenomenelor meteorologice prognozate, ce vizează instabilitate atmosferică, accentuări ale vântului și cantități de apă însemnate, conform inspectorului general școlar Valeria Gherghe.

 

"Începând cu ora 14,00, s-a hotărât în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență suspendarea cursurilor ca măsură de prevenție, doar pentru ziua de astăzi. Fiecare unitate de învățământ va lua decizia în consiliul de administrație când se vor recupera orele", a declarat Valeria Gherghe.

 

Citeşte şi Avertizare COD PORTOCALIU de PLOI şi instabilitate atmosferică în cinci judeţe. COD GALBEN de FURTUNI în restul ţării

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ pentru cinci judeţe, începând de miercuri, ora 16. De asemenea, în restul tării este valabilă o avetizare cod galben de furtună, începând de astăzi, de la ora 11.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, cantități de apă importante;
Interval de valabilitate: 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10
Zone afectate: județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău

În intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 06 în județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

 

COD GALBEN

În intervalul 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25... 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55...60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65...70 km/h și vijelii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite și avertizări de fenomene meteorologice periculoase imediate.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cod portocaliu cursuri suspendate elevi trimisi acasa meteo scoli închise
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6589
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H