Se îngroaşă gluma. Westerloo a depus plângere împotriva echipei lui Rednic, în care o acuză de blat

Gruparea Westerlo, retrogradată din prima ligă belgiană după rezultatele înregistrate în ultima etapă a sezonului regulat, a depus o plângere în justiţie, acuzând nereguli la meciul Kortrijk - Mouscron, scor 0-2, prin care echipa antrenată de Mircea Rednic şi-a asigurat prezenţa în eşalonul de elită şi în sezonul viitor.

21 mart. 2017, 11:20
Se îngroaşă gluma. Westerloo a depus plângere împotriva echipei lui Rednic, în care o acuză de blat

Westerlo arată că golurile marcate de formaţia lui Rednic, un autogol şi un gol înscris după grave erori defensive, pot sugera o fraudă sportivă. După depunerea acestei plângeri, va fi lansată o anchetă.

În acest caz, agenţi ai compartimentului „Fraudă şi Fotbal” i-a audiat deja pe jucătorii şi pe conducătorii clubului valon, dar şi pe cei de la Kortrijk, echipă bănuită că nu şi-ar fi apărat corect şansele în meciul de acasă, cu Mouscron, formaţie antrenată de Mircea Rednic, în ultima etapă a sezonului regulat din Belgia, în urma căreia oaspeţii s-au salvat de la retrogradare după ce s-au impus cu 2-0.

Citeşte şi Mircea Rednic, bănuit de blat în Belgia. Poliţia audiază deja mai mulţi jucători, după ultimul meci din campionat

Un autogol al lui Kovacevici şi o defensivă nesigură a gazdelor le-au permis celor de la Mouscron să-şi salveze pielea, un rezultat pe care managerul clubului Westerlo, Herman Wijnants, l-a considerat suspect„, a scris dhnet.be.

Învinsă de Genk acasă cu 4-0, Westerlo a fost echipa care a retrogradat după ultima etapă. Cluburile acuzate de „blat” au negat vehement orice aranajament la meciul din 12 martie.

Kortrijk se delimitează de orice formă de fraudă şi va coopera cu autorităţile dacă vor fi informaţii concrete în acest caz„, a anunţat clubul flamand, într-un comunicat.

Sunt indignat. Este un mare nimic. Anchetatorii pot răscoli toate birourile la Kortrijk şi la Mouscron şi să verifice toate telefoanele şi nu vor găsi vreo urmă de ceea ce se spune. Dacă începem aşa, ne putem uita şi al celelalte meciuri. Precum Westerlo, care a câştigat la Anderlecht cu 2-1, e normal?„, a declarat managerul grupării valone, Juri Selak.

Mouscron este un club controlat de un controversat impresar israelian, Pini Zahavi, prin fondul de investiţii „Gol Football Malta LTD” care îi aparţine. Gruparea belgiană apare, potrivit gsp.ro, în dosarul Football Leaks, în legătură cu transferul fundaşului Cristian Manea de la FC Viitorul la Apollon Limassol, pentru care gruparea patronată de Gheorghe Hagi a plătit un comision de un milion de euro la o sumă de transfer de 2,5 milioane de euro.