Se pregăteşte un comparator al comisioanelor băncilor din România

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor vrea să realizeze, în prima parte a anului viitor, un site dedicat comparării comisioanelor instituţiilor financiare, aceasta fiind o cerinţă menţionată în ordonanţa de transpunere a directivei privind comparabilitatea comisioanelor.

RomaniaTV.net
21 nov. 2017, 11:18
Se pregăteşte un comparator al comisioanelor băncilor din România

„La baza acestei directive (privind comparabilitatea comisioanelor n.r.) au stat trei puncte importante. Este vorba de informarea consumatorilor, schimbarea unui cont şi accesul la un cont de plăţi cu servicii de bază. În ceea ce priveşte informarea consumatorilor, în cadrul actului normativ s-a luat în discuţie obligativitatea Autorităţii de a crea site-ul cu compararea comisioanelor. Noi ne-am propus ca agendă să îl implementăm în prima parte a anului viitor. Pe acest site consumatorii vor putea compara comisioanele percepute de către prestatorii de servicii de plată la nivel naţional”, a spus Bogdan Pandelică, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), potrivit ECONOMICA.NET.

Citeşte şi Românii care câştigă sub 2.900 de lei brut pe lună nu vor mai plăti comisioane la bănci

Acesta a precizat că site-ul oferă, de asemenea, informaţii cu privire la sediile prestatorilor de servicii de plată şi la localizarea bancomatelor acestora.

Bogdan Pandelică a afirmat că pe ordinea de zi a Plenului Parlamentului se află ordonanţa privind comparabilitatea comisioanelor.

Citeşte şi 15 bănci amendate cu peste 500.000 de lei pentru publicitate înşelătoare