Se reia traficul pe „autostrada scufundată”. Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie se redeschide luni la ora 14.00

Cei 22 de kilometri ai lotului 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, numită "autostrada scufundată" din cauza problemelor grave de structură din trecut, se vor deschide circulaţiei luni, la ora 14.00.

RomaniaTV.net
10 oct. 2016, 07:03
Se reia traficul pe „autostrada scufundată”. Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie se redeschide luni la ora 14.00

Lotul 3 a fost inaugurat în noiembrie 2014, cu două zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în prezenţa premierului Victor Ponta la acel moment, candidat pentru funcţia de preşedinte al statului. În septembrie 2015, lotul a fost închis, iar o porţiune de câteva sute de metri a fost demolată, din cauză că au apărut fisuri şi denivelări grave pe carosabil.

„Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, Cunţa-Sălişte, va fi deschis circulaţiei luni, la ora 14”, au declarat sursele menţionate, pentru News.ro.

Termenul iniţial de deschidere a circulaţiei, anunţat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a fost finalul lunii septembrie.

CNAIR a anunţat, la finalul lunii trecute, amânarea termenului anunţat iniţial, până în data de 10 octombrie, din cauza ploilor abundente căzute în ultima perioadă. CNAIR a început lucrările de refacere a porţiunii afectate în aprilie 2016.

Contractul dintre fosta CNADNR şi grupul italian Impregilo, care a devenit ulterior Salini-Impregilo, în vederea construirii celor 22 de kilometri ai lotului 3, a fost semnat în 2011 şi a fost reziliat în ianuarie 2016.

Directorul CNAIR, Cătălin Homor, a declarat în august că noua soluţie tehnică, propusă de firma Road Consulting şi avizată de CNADNR, va rezolva în timp util problema apei freatice. „Am finalizat lucrările la Orăștie – Sibiu în regie proprie. Subliniez, în regia proprie a companiei de drumuri. A fost un proiect care ne-a pus la încercare, dar care a demarat o nouă abordare a proiectelor pe care le avem în perspectivă. Acest proiect a fost o piatră de încercare atât pentru echipa care a lucrat efectiv – ingineri, responsabili cu calitatea, mecanici, şoferi, muncitori… dar mai ales pentru echipa care a manageriat acest proiect. Orice început este greu, dar dacă el este un succes, trebuie continuat, multiplicat. S-a creat deja un vector de urmat în ceea ce priveşte implementarea proiectelor. Orăștie – Sibiu a fost, acum pot vorbi la trecut de „groapa” de la Cunța, un proiect de care, la început, am fost șocat, indignat și, mai apoi, determinat să-l finalizez. Când am început acest proiect pentru cei mai mulţi dintre noi a fost un act de curaj, o provocare. Acum când l-am terminat mi se pare un act de normalitate. Cu acest proiect am demarat un amplu proces de reorganizare şi reformare a CNADNR-ului, acordând colegilor nostri din DRDP-uri şansa şi puterea de a se implica la capacitate maximă şi cu adevarat în procesul realizării proiectelor. Cu acest proiect am început să funcţionăm într-un sistem unitar, diminuând distanţa dintre cei din Central şi cei din teritoriu”, a declarat Homor, luni, înainte de redeschiderea autostrăzii.