Se reintroduce SERVICIUL MILITAR OBLIGATORIU. Anunţ de ultimă oră făcut de PREŞEDINTELE ŢĂRII

Aleksandar Vucic, preşedintele Serbiei, a declarat că ţara sa examinează reintroducerea unui serviciu militar obligatoriu de trei sau şase luni începând din 2020-2021.

21 aug. 2018, 16:23
Se reintroduce SERVICIUL MILITAR OBLIGATORIU. Anunţ de ultimă oră făcut de PREŞEDINTELE ŢĂRII

Serbia va continua să-şi întărească forţele armate şi va achiziţiona armament şi sisteme radar de vârf până la sfârşitul lui 2019 şi începutul lui 2020, a declarat marţi preşedintele Aleksandar Vucic, transmite Tanjug.

Se reintroduce serviciul militar obligatoriu. Este valabil şi pentru femei

„Nimeni nu va putea să obţină arme atât de moderne în condiţii atât de favorabile precum cele pe care le-am obţinut noi mulţumită prietenilor noştri din conducerea Rusiei”, a declarat Vucic, cu ocazia ceremoniei de predare a două avioane de vânătoare MiG-29 modernizate, achiziţionate din Rusia.

Cele două aparate au încheiat cu succes un zbor de încercare pe aeroportul Batajnica, la care a asistat şi preşedintele Vucic.

Preşedintele a mai spus că este aşteptată şi o donaţie de 30 de tancuri cu blindaj mai puternic şi mai rapide decât cele din dotarea actuală a armatei.

Cu acelaşi prilej, preşedintele Aleksandar Vucic a mai spus că Serbia examinează reintroducerea unui serviciu militar obligatoriu de 3 sau 6 luni începând din 2020-2021. Aceasta va depinde de analizele şi evaluările Ministerului Apărării, precum şi de finanţarea disponibilă.