Se schimbă legea privind radarele poliţiei. Cum veţi putea anula amenda primită

Publicat: Marţi, 20 Februarie 2018 11:13 // Actualizat: Marţi, 20 Februarie 2018 11:47 // Sursa: romaniatv.net

Comisia juridică a Senatului a dat marţi raport favorabil pentru o propunere legisaltivă iniţiată de 16 deputaţi şi senatori PNL, potrivit căreia modul de folosire a radarelor rutiere se va schimba.

Comisia juridică a Senatului a dat marţi raport favorabil pentru propunerea legisaltivă a 16 deputaţi şi senatori PNL, potrivit căreia radarele rutiere să fie instalate exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale Poliţiei.

"Pentru că, atât prin cadrul normativ (Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice), cât şi prin atitudinea şi comportamentul lucrătorilor poliţiei rutiere nu se acordă niciun fel de atenţie prevenţiei apariţiei evenimentelor rutiere nedorite şi din dorinţa de a acorda lucrătorului de poliţie demnitatea şi respectul cuvenit ca reprezentant al legii, propunem următoarele modificări ale Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice - constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor să se facă direct de către poliţistul rutier, respectiv poliţistul de frontieră, care sunt obligaţi să poarte uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor.

De asemenea, potrivit aceleiaşi expuneri de motive, "dispozitivele fixe sau mobile destinate măsurării vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanţă maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile şi însemnele distinctive ale poliţiei rutiere”.

Iniţiatorii spun că modificarea OUG 195/2002 are rolul de a preveni accidentele şi de a determina un comportament responsabil al şoderului.

“Aceste modificări au scopul principal de a readuce Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice la scopul său iniţial – prevenţia accidentelor şi dobândirea unui comportament responsabil al conducătorului auto. În forma sa acutală şi aşa cum este ea interpretată şi aplicată, OUG nr. 195/2002 este o ordonanţă orientată doar către aplicarea de sancţiuni şi atât. Ori, aplicarea de sancţiuni trebuie să fie ultima modalitate în modelarea comportamentului conducătorului auto. O lege poate avea obiectiv fundamental aplicarea de sancţiuni”, se mai arată în expunerea de motive.

Iniţiatorii mai susţin că amplasarea unei machete care imită un echipaj de poliţie cu radar, amplasată pe DN 17, în Comuna Poiana Stampei, a redus numărul accidentelor rutiere grave, porţiunea de drum fiind cunoscută la nivel judeţean pentru multiple accidente soldate cu decese.

Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestei iniţiative legilative.

6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendă radar maşină poliţie masina radar radar mobil
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 iun 16:57
Răspunde | Votează email 0 email
neamtu
CRIMINALILOR ! mii de netrebnici gonesc zilnic prin sate prin fata scolilor, ba chiar depasesc si calca linia pe trecerea de pietoni, fara nicio consideratie ptr copii ce vor sa traverseze strada si voi in loc veniti cu remedii urgente, dimpotriva, le facilitati faradelegile !! In Germania cum de exista masini neinscriptionate care ai filmeaza pe soferii agresivi, si trag pe dreapta. incl cu radare pe ele? Doar asa ne protejeaza de teribilisti iresponsabili la volan.
21 feb 12:56
Răspunde | Votează email 0 email
radu de hunedoara
o idee cretina si care sper sa nu fie aplicata niciodata. Un politist este politist chiar daca se da jos dintr-o caruta pe care scrie politia. Radarele ar trebui sa poata fi amplasate pe oriunde: in copaci, in cotete de porc, in boscheti, in satelit, pe masini emblemate sau nu.

Nu inteleg de ce se vaieta oamenii care circula cu 100 km/h in localitate si iau amenda. I-a pus cineva sa ia amenda?
20 feb 23:17
Răspunde | Votează email 2 email
Tutan
Adio BOSCHETZI.....
20 feb 21:36
Răspunde | Votează email 0 email
mitru
excelent !, deci Politia sa ia macheta din Poiana Stampei si s-o plimbe prin tara ....
20 feb 18:33
Răspunde | Votează email 0 email
adi
Doresti un venit suplimentar lucrand online minim 2 ore pe zi, de acasa sau de unde doresti tu, fiind conectat la internet? Cere acum detalii la adresa de email: friendshipandjobs@gmail.com
20 feb 12:48
Răspunde | Votează email -2 email
Mihalache Florin
Foarte buna ideea cu radarele ,politia rutiera din Romania nu face preventie ,face panda ,se arde gazul tare de tot ,vedem cu totii cum sprijina politia rutiera circulatia .
1
EUR
4.6495
RON
10 Dec
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H