Se schimbă regulamentul de ridicare a maşinilor. Ce păţesc ieşenii care ajung când le este ridicată maşina

Municipalitatea ieseana se pregateste sa aprobe un nou regulament dupa care ar urma sa fie gestionata activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public.

26 nov. 2014, 09:47
Se schimbă regulamentul de ridicare a maşinilor. Ce păţesc ieşenii care ajung când le este ridicată maşina

Noul regulament stabileste in detaliu regulile dupa care se va putea ridica o masina, astfel incat contestarea ridicarii masinii sa nu mai poata fi la fel de facila ca in prezent, scrie bzi.ro. Astfel, constatarea parcarii neregulamentare se va face de catre politistul local sau agentul Politiei Rutiere prin fotografierea succesiva a autovehiculului sau prin filmare, înainte de ridicare, la un interval de minim 5 minute. Politistul local va fotografia masina si dupa ridicarea acesteia. Ulterior, reprezentantul operatorului economic caruia i s-a concesionat aceasta activitate, filmeaza si imortalizeaza în format digital foto, din patru unghiuri diferite, vehiculul stationat, vizând starea acestuia.

Citeşte şi Atenţie, şoferi! Primăria sectorului 3 reia activitatea de RIDICARE a MAŞINILOR

„Unul din aspectele importante ale acestui regulament, ce abia se lanseaza in dezbatere publica, ar fi faptul ca cei care ajung la masina in timpul operatiunii de ridicare, nu vor mai achita intreg tariful de 430 de lei valabil in prezent, ci doar o sanctiune contraventionala, care se cifreaza undeva in jurul a 100 de lei”, a precizat Laurentiu Ivan, directorul SC Servicii Publice SA, firma primariei care gestioneaza aceasta activitate.

„Daca înainte de punerea în miscare a autospecialei care a efectuat ridicarea, conducatorul vehiculului ridicat se prezinta la aceasta, va fi sanctionat contraventional si va achita tariful pentru serviciile de ridicare a autovehiculului pe platforma de transport, fara achitarea tarifelor pentru transport, depozitare si paza asigurata autovehiculului în spatiul amenajat la punctul de lucru al prestatorului de servicii”, se specifica in noul regulament ce va ajunge in atentia plenului Consiliului Local.

Citeşte şi COD RUTIER: Se modifică DIN NOU regulile de obţinere a permiselor auto. Vezi noile modificări

Cateva zeci de salarii amenda

Noul regulament detaliaza modul in care soferii vor fi instiintati despre faptul ca masina le-a fost ridicata. Pentru a nu se ajunge la situatii in care masina sa stea in baza SPI o perioada lunga „in situatia in care autovehiculul nu a fost ridicat în termen de sapte zile calendaristice de la data depozitarii, detinatorul de drept, va fi instiintat” de catre Politia Locala sau Inspectorarul de Politie, daca masina este inmatriculata in strainatate. Noul regulament impune sanctiuni record pentru cei care incearca sa isi scoata de pe roti dispozitivele de blocare. „Distrugerea dispozitivului de blocare a rotilor se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 10.000 lei la 25.000 lei, cu recuperarea valorii dispozitivului”, se specifica in regulamentul ce va fi valabil cel mai probabil din 2015.