Se vinde cel mai urmărit post TV din România. Un grup chinez a semnat acordul de preluare

Un grup chinez din domeniul energiei, care în luna decembrie 2016 a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar la KMG International, s-a aliat cu grupul financiar ceh Penta Investments pentru a prelua Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, informează Agerpres, citând surse Reuters.

RomaniaTV.net
22 nov. 2017, 14:35
Se vinde cel mai urmărit post TV din România. Un grup chinez a semnat acordul de preluare

Una dintre sursele citate de Reuters a informat că CEFC este actorul principal al consorţiului şi ar urma să asigure cea mai mare parte din finanţarea pentru această tranzacţie estimată la aproximativ 500 milioane de euro (587 milioane de dolari). Capitalizarea de piaţă a Central European Media Enterprises este de aproximativ 623 milioane de dolari.

CME este o companie americană care operează în şase state din Europa Centrală şi de Est, iar principalele surse de profit sunt Cehia şi România.

Gigantul Time Warner controlează 46,5% din drepturile de vot la CME, însă, pe baza unor certificate care pot fi exercitate până în luna mai 2018, controlează 75% din acţiunile CME. O posibilă vânzare a CME a apărut după ce anul trecut AT&T a convenit preluarea Time Warner.

În România, din portofoliul CME fac parte: Pro TV, Acasă, Acasă GOLD, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România şi Pro TV Internaţional.