Sebastian Ghiţă anunţă că va difuza înregistrarea cu Laura Codruţa Kovesi

Sebastian Ghiță are o intervenție fulger, duminică seară, la Antena 3, în contextul prezentării unei noi înregistrări de către Vlad Cosma.

RomaniaTV.net
25 mart. 2018, 19:04
Sebastian Ghiţă anunţă că va difuza înregistrarea cu Laura Codruţa Kovesi

Sebastian Ghiță a anunţat duminică seară că urmează să difuzeze înregistrările video pe care le deține cu Laura Codruța Kovesi de la el de acasă. 

Ghiță cere ca procurorul Mircea Negulescu, exclus din magistratură, după ce s-a aflat ce a făcut la DNA Ploiești, să fie condamnat.

”Acest nemernic, acest nenorocit, sper să ajungă în pușcărie.”, a spus Sebastian Ghiță.

„În primul rând, pot să spun că viața mi-a făcut și multe surprize în perioada aceasta. Adevărul nu poate să stea ascuns la nesfârșit. Mâine, sper ca toate aceste dezvăluiri să nu-i dea satisfacție lui Portocală. Să-l vedem cum merge la pușcărie”, a spus Sebastian Ghiță.

„Acest Portocală nu a lucrat singur”, a mai spus Ghiță.

„Și toate aceste liste pe care le prezentanți au făcut parte dintr-un mecanism ca să elimine oameni. (…) Cred că vor veni toate aceste probe despre cine a ordonat”, a declarat acesta.

În cadrul intervenției telefonice, Mircea Badea l-a întrebat dacă va prezenta înregistrarea cu Laura Codruța Kovesi la el acasă. „DA” a spus Sebastian Ghiță.

„Văd că domnul Tudorel mă caută pe mine prin Belgrad. Pe ce? Pe probe false?”, a mai zis Ghiță.

Vlad Cosma, o nouă înregistrare: „Am fost învăţat să măsluiesc Testul Poligraf”. Ghiţă: „Cu aceste falsuri, a fost dărâmat Guvernul”

„Războiul e prea greu și prea profund. (…) Să sesizeze Dragnea și cu Tudorel Curtea Constituțională”, a continuat Ghiță cu declarațiile.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, merge luni în Serbia, unde va avea o întrevedere cu omologul său, unul dintre subiectele care vor fi abordate fiind legat de Sebastian Ghiţă.

”Săptămâna viitoare, lunea viitoare, la ora 10, voi avea o întrevedere cu ministrul Justiţiei din Serbia. Evident vom discuta instrumentele juridice de cooperare dintre cele două state, dar inevitabil va fi şi subiectul acesta. În aceeaşi zi, la orele 11.30, voi avea o întrevedere oficială şi cu preşedintele Curţii Constituţionale din Serbia. Noi nu putem lua nicio măsură, nu putem face niciun demers de natură să se suprapună, să afecteze activitatea judecătorului independent, ca şi cel din România, judecătorului din Serbia. Ce putem să facem noi şi ce spun eu că am făcut – cu promptitudine am răspuns la toate solicitările pe care le-au formulat”, declarase marţi Tudorel Toader.

Vlad Cosma a anunțat că luni va fi audiat la ÎCCJ într-un dosar în care apare cu trei identiăți: două fictive, de martor protejat, și una reală. Tot luni, ÎCCJ ar putea da sentința în dosarul în care Vlad Cosma a fost condamnat, deja, în primă instanță, la 5 ani de închisoare cu executare.