Sebastian Ghiţă, audiat, prin videoconferinţă, din Belgrad, la Comisia parlamentară de control a SRI

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă va fi audiat, prin videoconferinţă, din Belgrad, la Comisia parlamentară de control a SRI, informează România TV. Informaţia a fost confirmată de şeful Comisiei de control a SRI, Claudiu Manda.

RomaniaTV.net
21 sept. 2017, 12:02
Sebastian Ghiţă, audiat, prin videoconferinţă, din Belgrad, la Comisia parlamentară de control a SRI

Sebastian Ghiţă va răspunde întrebărilor parlamentarilor din Comisia de control a SRI despre acoperiţii din Parlament, Justiţie şi din presă, dar şi despre alte subiecte explozive, scrie jurnalistul Victor Ciutacu, pe contul de Facebook.

„Sebastian Ghiţă va fi audiat, prin videoconferinţă, din Belgrad, la Comisia SRI. Despre acoperiţii din Parlament, cei din Justiţie şi din presă, vizitele lui Kovesi la SRI şi la Oprea. Sunt vizate atât perioada Coldea-Maior, cât şi, surpriza serii, cei doi ani în care Helvig a fost director, iar Ghiţă în Comisia SRI. Sper ca, de data asta, să meargă streamingul”, a scris Ciutacu, pe Facebook. 

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Claudiu Manda, şeful Comisiei parlamentare de control a SRI, a confirmat că ia în calcul audierea lui Sebastian Ghiţă, la comisie.

„Cu siguranţă, da. Am văzut pe o reţea de socializare că şi domnul Ghiţă ar dori să fie audiat, pentru că nu este obligat să vină la comisie. Mi-aş dori să-l audiem foarte repede, ceea ce înseamnă miercuri, săptămâna viitoare, pentru că marţi îl audiem în continuare pe domnul Dragomir, sau la o săptămână după. Depinde şi de toate chestiunile tenhice”, a spus Claudiu Manda, şeful Comisiei de control a SRI, la România TV.

Întrebat dacă a vorbit cu Sebastian Ghiţă, dacă acesta acceptă să fie audiat, Manda a răspuns că „Domnul Ghiţă a avut exprimări în mass media, dar nu ştiu dacă a fost audiat. Vom face tot posibil să-l audiem la comisie”.

Manda a mai precizat că Sebastian Ghiţă va fi audiat „în calitate de cetăţean român care poate să spună Comisiei elemente, detalii, probe privind activitatea Serviciului Român de Informaţii, nu neapărat în calitatea de fost membru al Comisiei”.

„Important este dacă poate să prezinte Comisiei date, aspecte, împrejurări şi probe privind unele lucruri pe care le-au desfăşurat angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii, urmând ca după aceea Comisia SRI să analizeze, să aibă şi un punct de vedere al SRI şi să tragă nişte concluzii”, a completat Manda.