Sebastian Ghiţă cere audienţă la procurorul general Tiberiu Niţu. Ponta, Băsescu şi Oprea, citaţi ca martori

Deputatul Sebastian Ghiţă a înaintat, luni, o petiţie la procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în care solicită facilitarea unei audienţe la procurorul general al României, Tiberiu Niţu. Ghiţă, aflat sub control judiciar şi având interdicţie de a părăsi municipiul Ploieşti, are de prezentat procurorului general "informaţii şi probe care vizează o situaţie extrem de gravă".

29 iun. 2015, 14:00
Sebastian Ghiţă cere audienţă la procurorul general Tiberiu Niţu. Ponta, Băsescu şi Oprea, citaţi ca martori

Sebastian Ghiţă arată în petiţia remisă procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti că are convingerea că poate dezvălui aspectele menţionate doar procurorului general Tiberiu Niţu şi afirmă că îi va cita ca martori pe premierul Victor Ponta, pe fostul preşedinte Traian Băsescu, pe Liviu Dragnea, în prezent coordonator politic al PSD, dar şi pe vicepremierul Gabriel Oprea.

SURSE: Procurorul DNA va ridica sechestrul pe anumite firme din dosarul lui Sebastian Ghiţă

Redăm integral petiţia înaintată de Sebastian Ghiţă în vederea unei audienţe la procurorul general Sebastian Ghiţă:

Domnule Procuror Şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

Subsemnatul Sebastian Aurelian Ghiţă, deputat în Parlamentul României, să-mi facilitaţi o audienţă la domnul Procuror General al României, domnul Tiberiu Niţu.

Menţionez că doresc să prezint informaţii şi probe care vizează o situaţie extrem de gravă care se petrece astăzi în România.

Am convingerea fermă că nu pot dezvălui aceste aspecte unei alte persoane deoarece mă tem pentru mine şi pentru familia mea şi pentru cunoscuţii mei, având în vedere gravitatea lucrurilor.

Citeşte şi Deputaţii jurişti, despre cazul Sebastian Ghiţă: Nimeni nu poate pune interdicţii parlamentarilor

Din cauza interdicţiei de a părăsi Ploieştiul mă văd nevoit să apelez la dumneavoastră pentru a obţine această audienţă. Menţionez că printre persoanele pe care le voi enumera ca martori sunt: Victor Ponta, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi încă un număr de persoane care au participat împreună cu mine la evenimentele pe care vreau să le descriu.

Consider că la momentul citării voi obţine permisiunea de a părăsi Ploieştiul.

Vă rog să trimiteţi această cerere Procurorului general al României.

Vă mulţumesc

Citeşte şi Sebastian Ghiţă: Pare un fel de RĂZBUNARE să pui sechestru pe conturile apropiaţilor mei

Sebastian Ghiţă a explicat la România TV de ce a solicitat audienţă la procurorul general al României. „Cred că este singurul om unde pot să îmi precizez punctul de vedere şi să prezint informaţiile şi datele pe care le am cu privire la ce se întâmplă în România, la ce i se întâmplă premierului Victor Ponta şi la ce mi se întâmplă mie. Pentru că sunt persoane suspuse şi atât de importante, încât nu pot merge în altă parte, decât la dânsul. Situaţia este criminală. Cred că am documente, informaţii şi probe care să arate ce se întâmplă în România. Nu vreau să denunţ abuzurile domnului procuror Onea şi ale DNA Prahova. Şi eu, ca orice alt cetăţean, trebuie să fiu investigat, dar nu cred că trebuie să se facă abuzuri, să fie oprit să vorbească, să participe la viaţa publică sau, în cazul unui parlamentar, să participe la lucrările parlamentului, în cazul unui parlamentar, mai ales că trebuie să prezint în faţa Comisiei juridice, a camerei, a parlamentului situaţia în care ne aflăm”, a declarat Ghiţă.

„Nu vreau să obţin un avantaj pentru mine şi cred că e prea mult. Să trăim cu pumnul în gură, şantajaţi şi ameninţaţi, nu se poate. Cei de la PNL se păcălesc când cred că beneficiază de ce se întâmplă. Nu spun că dacă cineva face fraude trebuie acoperit, dar dacă aceste lucuri sunt folosite în scopuri politice, nu e OK”, a punctat deputatul.