Sebastian Ghiţă: Florian Coldea a propus momentul cu Toni Greblă. Klaus Iohannis i-a cerut lui George Maior să plece

Sebastian Ghiţă a relatat în interviul acordat lui Ion Cristoiu şi difuzat la România TV despre cum a ajuns Florian Coldea, fost director adjunct al SRI, să îi "pregătească" demisia lui George Maior, fost director SRI, înscenând dosarul judecătorului CCR Toni Greblă. 

27 mart. 2018, 19:04
Sebastian Ghiţă: Florian Coldea a propus momentul cu Toni Greblă. Klaus Iohannis i-a cerut lui George Maior să plece

Sebastian Ghiţă susţine că la baza demisiei lui George Maior din fruntea SRI ar fi fost Florian Coldea, care i-ar fi fabricat dosarul lui Toni Greblă.

„I-am spus lui Coldea direct. Eu cred că tocmai ţi-ai zburat directorul de serviciu. Şi cred că ai făcut-o intenţionat. Şi pe mine nu mă păcăleşti. Că nu se poate să nu ştie nimeni din serviciu de faptul că preşedintele îl cheamă pe director şi îi cere demisia. Le spunem altora că preşedintele nu a ştiut nimic şi tu, Coldea, nu ai ştiut nimic şi Maior s-a dus la preşedinte fără să ştie nimic, luat de la bilanţul MAI-ului. Nu, eu cred că, cu toată prietenia, punându-se la dispoziţia Cotrocenilor să vină la SRI, eu cred că, stârnindu-se acea dezbatere în societate şi văzând interviul lui Maior, în mintea lui Florian Coldea a apărut această oportunitate”, a precizat Ghiţă.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă: Sub conducerea lui Coldea şi Kovesi, România a fost cea mai jefuită şi chinuită. Noi dezvăluiri ale fostului deputat

Fostul deputat a mai arătat că preşedintele Klaus Iohannis i-ar fi cerut demisia lui George Maior de la conducerea SRI.

„Din ce ştiu eu că s-a întâmplat între preşedintele Iohannis şi George Maior, motivul formal folosit de preşedinte împotriva lui Maior a fost «Mi-aţi creat un dezechilibru în stat. Un judecător al Curţii Constituţionale nu se arestează. Vă rog să vă daţi demisia» Ceea ce Maior a şi făcut în acel moment”, a completat Sebastian Ghiţă.

Pe 27 ianuarie 2015, Administraţia Prezidenţială informa că directorul de atunci al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, şi-a înaintat demisia de la conducerea instituţiei preşedintelui României, iar Klaus Iohannis a acceptat-o.

Toni Greblă a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă (trei infracţiuni) din care una în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii în formă continuată (13 acte materiale).

Citeşte şi: ÎCCJ: Sentinţa în dosarul lui Toni Greblă se va da pe 5 aprilie UPDATE