Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, marți, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că a fost pus sub control judiciar de procurori, pe o perioadă de 60 de zile, împotriva sa fiind începută urmărirea penală sub acuzația că ar fi sprijinit grupul infracțional din care face parte și Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

RomaniaTV.net
17 feb. 2015, 14:55
Sebastian Ghiţă, pus sub control judiciar în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta

Sebastian Ghiţă este urmărit penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sprijinirea unui grup infracțional organizat, iar în cele 60 de zile de control judiciar trebuie să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent, să nu se apropie de anumite persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În cazul în care se constată o încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, se arată într-un comunicat al DNA.

Am dat declaraţie domnilor procurori în legătură cu această situaţie faţă de domnul Cristian Herţanu. Am dat amănunte despre momentul în care l-am cunoscut, momentul în care a câştigat o licitaţie în judeţul Prahova şi despre o potenţială implicare a mea în sprijinirea acestor oameni din jurul domnului Herţanu. Cred că le-am oferit domnilor procurori destule detalii pentru a-şi forma o părere o potenţială vinovăţie a mea. Aştept să văd celelalte declaraţii ale celorlalţi domni din dosar. Nu-i cunosc pe ceilalţi domni implicaţi şi sper că în curând că această idee de vinovăţie, idee că i-aşi fi sprijinit, i-aş fi ajutat pe aceşti oameni în activităţile dânşilor se va clarifica„, a declarat Sebastian Ghiţă la ieşirea de la audieri. 

 

Sebastian Ghiţă a mai spus că procurorii au început urmărirea penală în cazul lui şi că i-au interzis să ia legătura cu ceilalţi suspecţi în dosar.

Procurorii au început urmărirea penală. NU ştiu faţă de ce persoane … şi faţă de mine. Mi-au dispus o măsură să nu mă întâlnesc cu domnii Cosma. (…) N-a durat mult audierea. (…) A fost declaraţie a mea. Nu am avut discutie detaliată si dupa ce voi consulta dosarul o să-mi dau seama care din faptele mele, care din discuţiile mele, din întâlnirile mele i-au făcut să creadă că am avut un interes sau o implicare„, a mai spus deputatul Sebastian Ghiţă.

Deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns, la ora 11,55, la sediul DNA Ploieşti pentru a fi audiat. „Nu am o relaţie foarte strânsă cu dânsul, dar presupun că despre asta e vorba”, a explicat deputatul.

Sebastian Ghiţă a precizat că a primit citaţie de la procurori, calitatea sa fiind cea de „suspect”.

Întrebat despre contractul de la Comarnic, Sebastian Ghiţă a spus: „Ştim toţi factorii politici din judeţ că este o situaţie care trenează de câţiva ani de zile şi că lucrările acolo nu au funcţionat foarte bine, că a fost o lictiaţie câştigată cu bani foarte puţini, aproape la jumătate de preţ şi că firma nu a reuşit să performeze şi să termine acea lucrare. Dar nu cunosc mai multe alte detalii”.

Întrebat de ce a fost adus cu mandat la DNA, dacă nu este implicat în acest contract, Ghiţă a răspuns: „Îl cunosc pe om (Iulian Herţanu -n.r.) şi probabil că procurorii vor să se convingă de natura relaţiilor mele cu dânsul”.