Sebastian Ghiţă: Voi rămâne deputat independent. Dacă PSD nu se reformează, vor apărea noi partide de stânga

Sebastian Ghiţă şi-a dat demisia din PSD. Ghiţă a declarat vineri, la România TV, că va rămâne deputat independent şi a avertizat că, în cazul în care, PSD nu se reformează vor apărea noi formaţiuni de stânga.

28 nov. 2014, 14:12
Sebastian Ghiţă: Voi rămâne deputat independent. Dacă PSD nu se reformează, vor apărea noi partide de stânga

„Actul de demisie e o acţiune pe care ţi-o asumi personal. Domnul Ponta are drumul şi misiunea sa, rămâne un om pe care îl apreciez, dar pe care eu cred că îl pot ajuta spunând exact ceea ce cred şi simt. Eu sunt un om venit din zona antreprenorială. Sunt o persoană mai individualistă, nu m-am adaptat în totalitate vieţii de partid şi de aceea am ales să fac acest gest. Nu o să mă vedeţi pe mine înţelegând lucrurile ca Ion Iliescu, Mircea Geoană sau Marian Vanghelie„, a declarat deputatul Sebastian Ghiţă la România TV.

Deputatul a precizat că va activa ca parlamentar independent. „Nu este loc de stat în PSD câtă vreme chestiunile cu corupţia, cu respectul instituţiilor statului şi eticheta de comunism nu sunt rezolvate (…) S-a propus ca până la Congres să se rezolve aceste lucruri. Mai sunt câteva luni. Eu am încredere în Victor Ponta, ştiu ce crede şi ştiu că este un om puternic. Asta este singura bătălie pe care trebuie să o mai dea”, a spus Ghiţă.

Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că nu i-au fost ascultate avertismentele făcute încă de acum un an atunci când a afirmat în partid că Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au discuţii cu adversari politici ai PSD, precum Vasile Blaga şi Adriean Videanu.

Dacă PSD nu se reformează, vor apărea şi alte formaţiuni politice de stânga. Prima aţi văzut-o: partidul făcut de domnul Vanghelie pentru domnul Mircea Geoană. E de râsul curcilor dacă mai văd o dată afişe în Bucureşti cu ‘Geoană, garantat Vanghelie’, o să cer să se schimbe capitala. Şi aşa ne-am făcut ani de zile de râs avându-l pe Vanghelie un fel de lider. Trebuia cineva să spun o dată şi-o dată că Vanghelie nu ne reprezintă. Ne e ruşine în ţară să punem că Vanghelie e în rândurile noastre„, a spus pesedistul.

În ce-l priveşte pe Mircea Geoană, Ghiţă a arătat că revolta acestuia împotriva PSD este legată doar de faptul că nu a primit funcţia de ministru de Externe. „Domnul Geoană a spus foarte simplu că Victor Ponta trebuie să fie atent pe cine numeşte ministru de Externe. Când l-a numit pe Bogdan Aurescu, domnul Geoană s-a enervat groaznic şi a început să sune toţi colegii ‘Hai să facem scandal împotriva lui Ponta’ N-a făcut niciodată scandal cât timp au fost alegeri sau pentru oamenii din diaspora. Nu, l-a apucat îngrijorarea când a văzut că n-a primit funcţia de ministru de Externe”, a spus Sebastian Ghiţă.

Mai puţin vehement a fost împotriva lui Ion Iliescu. „Ion Iliescu este un om căruia i-am admirat calităţile, i-am urât greşelile. Nu-i o luptă personală cu el. Eu am 36 de ani, dânsul 84. Pentru ce să mă lupt cu el? Eu vreau grădiniţe şi şcoli pentru copii, iar dânsul vrea să-i fie slăvită memoria. Pe cei din generaţia noastră nu ne interesează asta”, a spus deputatul.

El a arătat că demisia nu afectează relaţia personală pe care o are cu preşedintele PSD. „În ciuda prieteniei pe care o împărtăşim, eu am anumite vederi politice cu o anumită viteză, el are aceleaşi vederi politice, dar cu altă viteză. Avem o problemă de viteză”, a precizat demisionarul.

CITEŞTE ŞI SEBASTIAN GHIŢĂ îşi dă DEMISIA din PSD

Sebastian Ghiţă şi-a anunţat demisia din PSD într-o declaraţie de presă, spunând că îşi doreşte ca Victor Ponta „să aibă puterea şi mintea să reformeze acest partid”.

Ghiţă precizează că nu va reveni în PSD cât „chestiunile legate de comunism, coruptie si schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate”.

În plus, deputatul arată că el nu trebuie să-şi însuşească „valorile reprezentate de Ion Iliescu” şi afirmă că Mircea Geoană şi Marian Vanghelie „au primit ce meritau”.

Geoana a vrut sa-l santajeze pe Ponta, cerandu-i functia de ministru de externe. (…) Vanghelie reprezenta ce este mai josnic si mai urat in partidele politice: coruptie, tradare, minciuna!”, susţine Ghiţă.