Sebastian Ghiţă şi PRU, cadouri pentru unionişti FOTO

Deputatul Sebastian Ghiță și Partidul România Unită le-au făcut cinci cadouri unioniștilor.

23 oct. 2016, 16:18

PRU a precizat că va fi prezent cu observatori la următorul marș pentru unire ce va avea loc pe 1 decembrie la Bruxelles. La întâlnirea cu reprezentanții unioniștilor, Sebastian Ghiță a venit cu cinci cadouri simbolice pentru aceștia.

Acestea sunt – primele acțiuni în original emise de Compania Astra Romana care să arate că românii pot avea identitate economică și se pot dezvolta armonios și pot genera prosperitate, o carte a lui Theodore Roosvelt care confirmă dreptul națiunilor de a se autodetermina și de a modifica granițele în Europa prin voința cetățenilor, o monedă din vremea Împăratului Traian găsită în Dacia, o baionetă de luptă a unui soldat român din Primul Război Mondial și însemnările Mareșalului Antonescu în care condamnă cedarea Basarabiei și Bucovinei.

„Sunt venit aici pentru ca acesti tineri au solicitat partidelor sa se intalneasca azi si sa isi asume ca cel mai important… o componenta fundamentala a proiectului national sa fie unirea Basarabiei cu Romania. Imi pare rau de ce s-a intamplat ieri. Cred ca a fost o greseala majora a ministrului Tudorache, cel care ar trebui sa isi dea demisia, ca sa nu ramana in mintea oamenilor drept ministrul care i-a batut pe romani. Cred ca ordinul a venit de la acest domn Ciolos, trimis de la Paris, de la Bruxelles, de unde o fi venit si de la domnul Tudorache”, a spus Sebastian Ghiţă.

„Pentru a le arata acestor tineri ca si noi, romanii, credem ce spun ei si simtim romaneste le-am adus o moneda gasita pe vremea lui Traian pe malurile Daciei, le-am adus o baioneta a unui soldat roman cazut in primul Razboi Mondial sa nu uite ca Romania a stiut sa lupte si sa se apere, le-am mai adus insemnarile maresalului Antonescu, dupa ce a fost arestat, in care spune – a face un act politic de renuntare a Basarabiei e o crima. mai spune ca „asta ar insemna sa bage tara vesnic in robie”. Le-am mai adus o carte despre Roosevelt, care a spus ca natiunile au dreptul la autodeterminare, nu la schimbarea granitelor cu forta, dar au dreptul sa le schimbe cand natiunile o cer si o doresc. Am venit sa le arat acestor tineri ca poporul roman e capabil sa aiba identitate nationala economica. Le-am adus prima emisie de actiuni de la societatea ASTRA. Am vrut sa pastreze la ei un simbol ca romanii sunt in stare sa faca capitalism romanesc si sa isi creasca tara si sa genereze prosperitate”, a mai spus Sebastian Ghiţă.