Sebastian Ghiţă, despre extrădarea lui Nicolae Popa: „Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doamna Kovesi minte prin omisiune”

Sebastian Ghiţă a avut în decembrie prima reacţie după ce Poliţia Română a venit cu precizări legate de extrădarea lui Nicolae Popa, iar Parchetul General a început audierile în dosarul deschis după pângerea făcută de fostul parlamentar. 

RomaniaTV.net
11 dec. 2018, 13:55
Sebastian Ghiţă, despre extrădarea lui Nicolae Popa: „Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doamna Kovesi minte prin omisiune”

Sebastian Ghiţă vine cu noi detalii despre extrădarea lui Nicolae Popa după ce Parchetul a început deja audierile în acest controversat caz.

„Cercetările într-un dosar atât de important, ce vizează personajele Kovesi-Onea-Negulescu, consider că trebuie făcute de către procurorul de caz. Poliţia Română nu minte cu nimic atunci când spune că a plătit integral factura emisă de către Ţiriac Air pentru cursa de Jakarta în valoare de 52.000 de euro. Nici eu, Sebastian Ghiţă, nu mint când spun că o firmă din Ploieşti a plătit, la rugămintea mea, 68.000 de euro, la cererea Laurei Kovesi, tot pentru aceeaşi cursă. Am explicat de ce se grăbea precum şi faptul că o plată de peste 52.000 de euro făcută de Poliţie ar fi durat mult ca procedură şi ar fi avut nevoie de suplimentări bugetare”, a precizat Sebastian Ghiţă.

Citeşte şi: Poliţia Română, precizări despre extrădarea lui Nicolae Popa după denunţul lui Sebastian Ghiţă

„O cursă Bucureşti-Jakarta durează 17 ore dus şi 17 ore întors. În total vorbim de 34 de ore de zbor. Costul închirierii unui avion GulfStream G200, precum cel folosit de către Ţiriac Air, este de 4.000 de euro pe oră. Aşadar, cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro. 52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 de euro plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine. Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune. Sunt convins că procurorii de la Parchetul General vo face lumină şi vor găsi rapid adevărul. Facturile, ordinele de plată, jurnalele de bord ale avioanelor, toate aceastea sunt probe şi au fost găsite de către procurori. Sunt mulţi martori care cunosc situaţia. Încercările de manipulare şi intoxicare a opinie publice nu pot funcţiona în acest caz”, a mai spus Ghiţă.

Procurorul din cadrul Secţiei de anchetă a magistraţilor desemnat să se ocupe de denunţul depus de omul de afaceri Sebastian Ghiţă contra Laurei Codruţa Kovesi este Adina Florea, respinsă de preşedintele Klaus Iohannis pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Primul audiat a fost Nicolae Popa.

Citeşte şi: Nicolae Popa, audiat marţi după denunţul lui Sebastian Ghiţă împotriva Laurei Codruţa Kovesi 

Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. Potrivit omului de afaceri, factura prin care a fost plătit avionul a ieşit la iveală de curând, documentele fiind descoperite printr-un control al Antifraudei.

„Săptămâna trecută am aflat faptul că există un raport al Antifraudei de care n-am ştiut. La momentul acela nu am avut factura, ci doar am menţionat-o. Acea firmă a fost obligată să scoată acea factură de la cheltuieli şi acel control de la Antifraudă a făcut un raport în care a rămas menţionat numărul facturii, data, suma şi beneficiarul. Şi atunci dintr-o dată am avut dovadă”, a mai spus Sebastian Ghiţă, în excusivitate la România TV.

Citeşte şi: Costul repatrierii lui Nicolae Popa, cel puţin 136.000 de euro. Fostul director al FNI a oferit detalii despre zbor