Sebastien Loeb, a doua victorie în două zile, la DAKAR 2016. Românul Gyenes a sosit al 16-lea

Francezul Sébastien Loeb (Peugeot), de nouă ori campion mondial de raliuri, dar aflat anul acesta la primul Dakar din carieră, a obţinut marţi a doua victorie de etapă, după cea de luni. Marţi, Dakar 2016 a programat etapa treia, între localităţile argentiniene Termas de Rio Hondo şi Jujuy.

05 ian. 2016, 18:30
Sebastien Loeb, a doua victorie în două zile, la DAKAR 2016. Românul Gyenes a sosit al 16-lea

Vremea le-a pus din nou mari probleme concurenţilor şi organizatorilor la Dakar 2016, speciala de marţi fiind scurtată la 190 km. Loeb a parcurs această distanţă în două ore, 9 minute şi 39 de secunde. Al doilea în etapă a fost un alt fost concurent celebru în Campionatul Mondial de Raliuri, spaniolul Carlos Sainz, tot de la Peugeot, care a sosit la un minut şi 23 de secunde.

Citeşte şi DAKAR 2016 a început cum nu se poate mai prost. Prima etapă a fost anulată, din cauza vremii

Al treilea, la un minut şi 25 de secunde, a sosit Nasser Al Attiyah (Mini), din Qatar. În clasamentul general, Sebastien Loeb este în frunte, cu un avans de cinci minute şi o secundă faţă de ocupantul locului doi, sud-africanul Giniel de Villiers.

Citeşte şi Sebastien Loeb ia şi Dakarul în stăpânire. Campionul a câştigat prima etapă din Raliul Dakar 2016

La secţiunea moto etapa a fost căştigată de spaniolul Joan Barreda Bort (Honda), care s-a instalat în fruntea clasamentului general, el impunându-se marţi în faţa coechipierilor săi de la Honda, argentinianul Kevin Benavides (la 26 de secunde) şi portughezul Paulo Gonçalves (la 52 de secunde). Românul Emanuel Gyenes a fost cronometrat cu al 16-lea timp, la 4 minute şi o secundă de lider. În clasamentul general după trei etape, Emanuel Gyenes se află pe locul 20, la 11 minute şi 38 de secunde de liderul Barreda Bort.