Sebastien Loeb ia şi Dakarul în stăpânire. Campionul a câştigat prima etapă din Raliul Dakar 2016

Sébastien Loeb (Peugeot), de 9 ori campion mondial de raliuri, care participă anul acesta în premieră la Raliul Dakar, a obţinut prima victorie de etapă în această cursă, luni, cu ocazia etapei a 2-a, lungă de 847 km, între Villa Carlos Paz şi Termas de Rio Hondo, din Argentina. A fost practic prima etapă a ediţiei 2016, după ce etapa de duminică a fost anulată, din cauza vremii.

04 ian. 2016, 19:05
Sebastien Loeb ia şi Dakarul în stăpânire. Campionul a câştigat prima etapă din Raliul Dakar 2016

Sébastien Loeb a parcurs cei 387 de km kilometri cronometraţi de probă specială în 3 ore, 45 de minute şi 46 de secunde. De remarcat că etapa a fost scurtată cu mai bine de 100 km, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. La sosirea în Termas de Rio Hondo, Loeb l-a devansat cu două minute şi 30 de secunde pe coechipierul său de la Peugeot, Stéphane Péterhansel.

La secţiunea moto, australianul Toby Price (KTM), unul dintre candidaţii la victoria finală, a fost cel care a cîştigat etapa a doua, cu un avans de 20 de secunde în faţa portughezului Ruben Faria (Husqvarna) şi un minut şi 28 de secunde în faţa slovacului Stefan Svitko (KTM). Românul Emanuel Gyenes a fost înregistrat cu al 20-lea timp, sosind la 10 minute şi 36 de secunde de învingător. Aceasta este diferenţa dintre cei doi şi în clasamentul general, după etapa de luni.

De remarcat că niciunuldintre foştii învingători de la clasa moto nu au luat startul în această a 38-a ediţie a Dakarului. Deţinătorul titlului, spaniolul Marc Coma (5 victorii), a devenit vara trecută directorul sportiv al raliului.