Sechestru pe microbuzul de transport şcolar din comuna natală a ministrului Educaţiei

Microbuzul de transport şcolar din Malovăţ, judeţul Mehedinţi, localitatea natală a ministrului Ecaterina Andronescu, a fost pus sub sechestru, cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar, astfel că peste 200 de elevi din satele comunei ar putea fi nevoiţi să meargă pe jos până la şcoală.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 12:32
Sechestru pe microbuzul de transport şcolar din comuna natală a ministrului Educaţiei

Potrivit primarului comunei Malovăţ, Gheorghe Băzăva, un executor judecătoresc a pus sigiliu pe microbuzul şcolii din Malovăţ, pentru o datorie în valoare de 60.000 de lei pe care Primăria o are, de un an şi jumătate, la o firmă de construcţii din Drobeta Turnu Severin.

„Este vorba despre neînţelegeri pe care le-am avut cu un constructor care a făcut căminul cultural şi nu am avut efectiv de unde să îi dăm banii. Puteau să pună sechestru pe maşina primăriei. Nu este o sumă atât de mare”, a declarat primarul din Malovăţ.

El a precizat că cei peste 200 de elevi din cinci sate ale comunei nu vor avea cu ce să meargă la şcoală întrucât microbuzul de transport şcolar, care aparţine Şcolii din Malovăţ, şi nu Primăriei, a fost sigilat în curtea şoferului.

La rândul său, şoferul microbuzului, Cristian Băloi, a declarat, joi, că acţiunea de executare silită s-a făcut cu încălcarea dreptului său la proprietate, bărbatul explicând că microbuzul a fost pus sub sechestru în curtea sa, care este foarte mică şi i s-a îngrădit astfel dreptul la proprietate şi accesul în curte.

Executorul judecătoresc Alin Popescu, care a pus sub sechestru microbuzul, a precizat că în procesul-verbal încheiat în momentul în care a fost pus sigiliu pe maşină în curtea şoferului se menţionează că proprietatea va fi eliberată de îndată ce şoferul va pune la dispoziţie cheile şi actele autovehiculului, întrucât a refuzat acest lucru.

Firma care are de recuperat 60.000 de lei de la Primăria Malovăţ a executat lucrările de construcţie la căminul cultural din comună, iar lucrările au fost finalizate în urmă cu patru ani.

Primarul din Malovăţ speră ca la rectificarea bugetară a Consiliului Judeţean Mehedinţi să primească banii necesari pentru achitarea datoriei, astfel încât microbuzul să poată fi recuperat.

Comuna Malovăţ este localitatea natală a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.