Secretarul de stat Iulian Chiriac, despre cazul Mihaelei Udrea: Noi nu susţinem astfel de practici

Ministerul Sănătății nu susține astfel de practici, a declarat vineri secretarul de stat Francisk Iulian Chiriac referitor la reținerea directorului din MS Mihaela Udrea, acuzată de luare de mită.

RomaniaTV.net
28 aug. 2015, 09:49
Secretarul de stat Iulian Chiriac, despre cazul Mihaelei Udrea: Noi nu susţinem astfel de practici

Noi nu susținem astfel de practici. Este un director al ministerului, în continuare știm că este o anchetă în desfășurare și așteptăm ca instituțiile abilitate ale statului să își facă datoria”, a afirmat Francisk Iulian Chiriac, la Ministerul Sănătății.

Citeşte şi: Directorul Spitalului de Urgenţă Ploieşti, REŢINUT pentru luare de mită

Întrebat dacă a auzit de astfel de practici în minister, el a răspuns: „Nu, absolut deloc. Tocmai de aceea nu comentăm atâta timp cât este o anchetă”.

Procurorii DNA au reținut-o vineri pe Mihaela Ela Udrea, șefa Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, pentru 6 infracțiuni de luare de mită, dintre care 2 în formă continuată.

În perioada aprilie-august 2015, Mihaela Udrea a primit în biroul său de la Ministerul Sănătății bani și produse cosmetice de la șase persoane, pentru avizarea unor puncte de lucru farmaceutice, potrivit unui comunicat emis de DNA.

La 27 august, procurorii anticorupție au prins-o în flagrant, având asupra ei suma de 2.000 lei. Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite mai multe plicuri ce conțineau aproximativ 4.000 lei, dar și produse cosmetice.

Mihaela Udrea urmează să fie prezentată, vineri, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.