Secretele care îţi permit să ai o relaţie de durată

Poate ca ai trecut deja prin mai multe relatii insa niciuna dintre ele nu a durat prea mult. Cateodata stai si te intrebi cum fac altii care stau impreuna cu cineva zeci de ani. Crezi ca exista un graal, pe care tu nu l-ai descoperit inca, care permite ca o relatie sa aiba o viata lunga?

RomaniaTV.net
30 nov. 2014, 20:55
Secretele care îţi permit să ai o relaţie de durată

Iata 5 secrete care iti permit sa ai o relatie de durata

1. Iti asumi responsabilitatea pentru sentimentele tale si nu astepti ca partenerul/a sa te faca fericit

Una dintre principalele provocari intr-o relatie este daca sa-ti asumi responsabilitatea pentru sentimentele de siguranta, fericire, iubire sau il faci responsabil pe partenerul/a tau/ta pentru aceste sentimente. Daca crezi ca el/ea ar trebui sa se ocupe de asta, ce faci daca nu face ceea ce vrei tu?

Te:

– Enervezi, ataci, arunci acuzatii sau gasesti alte modalitati prin care sa-ti pedepsesti iubitul/a?

– Incerci din toate puterile sa-ti multumesti jumatatea, renuntand cu totul la dorintele tale?

– Te inchizi in tine si intri in depresie?

– Devii dependent/a de alte lucruri pentru a umple golul pe care il simti in interior?

– Ai o aventura?

Ajuta vreuna dintre variantele de mai sus relatia voastra?

Principala modalitate de vindecare a unei relatii este sa inveti sa te iubesti pe tine insuti/insati – cum sa gestionezi propriile sentimente. Impartasirea iubirii este vindecatoare. Incercarea de a capata iubire, distruge.

2. Ar trebui sa dai dovada de bunavointa, bunatate si compasiune si sa judeci mai putin

Te tratezi cu bunatate? Iti tratezi jumatatea cu bunatate? Aveti grija unul de celalalt? Relatiile se ingrijesc si se vindeca cu bunatate, iubire si compasiune, si se distrug cand unul dintre partenerul nu da dovada de bunatate si compasiune.

Fii sincer/a cu tine insuti/ati: cat de des ai dai dovada de compasiune, bunatate intelegere si cat de des ai fost critic/a cu iubitul/a ta? Daca ai fost dur cu el/a sunt sanse mari ca si pe tine insuti/ati sa te tratezi in acelasi fel; autojudecarea duce la judecarea altora. Este greu pentru iubire sa infloreasca intr-un asemenea climat.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.