Secţia de Anchetare a Magistraţilor, noi audieri în cazul DNA Ploieşti

Judecători din Prahova, audiaţi la Parchetul General. Magistraţii au declarat că au fost supuşi unor presiuni din partea procurorilor din Unitatea de Elită DNA PLoieşti înainte de a se pronunţa în anumite dosare. Audierile sunt făcute la Secţia de Anchetare a Magistraţilor. 

07 feb. 2019, 13:36
Secţia de Anchetare a Magistraţilor, noi audieri în cazul DNA Ploieşti

Secția de Investigare a magistraților a efectuat joi noi audieri în dosarul Onea-Negulescu. Mai mulți procurori și judecători din Prahova sunt chemați să dea explicații privind dosarele de la DNA Ploiești.

Aceștia sunt bănuiți de legături cu procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu. 

Secţia pentru procurori a CSM a avizat cererea de revocare a procurorului Lucian Onea de la DNA Ploieşti, la o zi după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea Secţiei pentru investigarea magistraţilor a Parchetului General privind încuviinţarea arestării preventive a lui Onea şi Mircea Negulescu. 

Secţia pentru procurori a CSM  a discutat nota privind solicitarea de avizare a revocării lui Onea de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti. 5. 927/2019.

Parchetul General a anunţat, luni, extinderea urmăririi penale în cazul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, cei doi fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni, printre care constituirea unui grup infracţional organizat. În acelaşi dosar sunt cercetaţi alţi trei procurori şi trei ofiţeri de poliţie judiciară.