Secţia de Pediatrie din Arad, invadată de gândaci: „Îţi vine să îţi iei copilul şi să pleci din spital”

Părinţii copiilor internaţi la Spitalul Judeţean Arad povestesc că insectele mişună peste tot: prin paturi, pe chiuvetă, prin noptiere şi dulapuri, prin pereţi, pe la uşă, pe la geamuri, pe mâncare, pe medicamente, pe periuţa de dinți.

31 mai 2017, 16:10
Secţia de Pediatrie din Arad, invadată de gândaci: „Îţi vine să îţi iei copilul şi să pleci din spital”

Imagini incredibile au fost filmate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad, în Secţia de Pediatrie II, unde copiii sunt nevoiţi să doarmă în saloane pline cu gândaci care mişună peste tot. Scena de groază a fost surprinsă de către mama unui copil internat în unitate. Imaginile au fost atât de înspăimântătoare, încât copilul a făcut o depresie şi are şi acum, după externare, coşmaruri, potrivit aradon.ro.

Intrând în salonul 7, când am aprins becul, zburau gongile de pe dulap, prin paturi… A doua seară, joi noaptea, erau pe chiuvetă, prin sertare, la dulapuri, la copii, prin pereţi, pe la uşă, pe la geamuri… Circulau gongile într-o veselie„, a spus Mariana Stânca, mama unui copil internat la Pediatrie II.

Femeia care a filmat insectele susţine că, noaptea, gongile vin cu zecile, spre disperarea copiilor şi a părinților.

Joi seara, la ora 11, copilul stătea pe hol că nu voia să intre în salon, că îi era frică de gongi. Am mai avut un băieţel de 11 ani în salon şi când a văzut gongile în sertarul de la dulăpiorul lui de la pat, a vomitat, i s-a făcut greaţă. Copilul ăla nu a mâncat mai nimic cât a fost internat. Doar la insistenţele mele a băut nişte ceai şi a mâncat biscuiţi„, a povestit mămica.

Prezenţa gongilor îi afectează atât de tare pe copii şi pe părinţii acestora, încât unii nu îşi revin nici după externare.

Copilul şi acuma îmi spune: hai, mama, cu mine la baie, că mi-e frică de gongi. El tot caută gongile. I-am spus că nu avem acasă gongi, că mama face curat tot timpul, dar lui tot îi e frică de gongi. Sper să îi treacă fobia asta de gongi şi să nu mai avem problema asta„, a spus Mariana Stanca.

Problema prezenţei gongilor în saloanele de la Pediatrie II este cunoscută în tot spitalul. Părinţii copiilor internaţi acolo nu pot decât să reclame şi să spere că situaţia se va rezolva înainte ca micii pacienţi să se îmbolnăvească şi mai rău sau să plece cu alte boli din spital.

De cealaltă parte, noua conducere a spitalului susţine că încearcă să rezolve problema cât mai repede.

Cunoaştem problema, ieri s-a făcut a treia dezinsecţie, de ieri s-au pus şi capcane, ca măsuri suplimentare am schimbat şi soluţiile. Se va face de câte ori este nevoie şi vom continua să verificăm această problemă„, a declarat dr. Mircea Onel, director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Reprezentantul societăţii care se ocupă cu deratizarea în spital susţine că a încercat să scape de gongi inclusiv cu leacuri băbeşti, însă acestea rezistă.

Sunt probleme cu gongile la Pedi II… da, am mai încercat şi leacuri băbeşti, clădirea e o problemă. Se face cocktail de fiecare dată – K-othrine cu ficam – şi se pune gel pe la colţuri… De fiecare dată punem concentraţie mare dar, după o perioadă, trebuie să revenim„, explică Dragos Ifrim, reprezentant al firmei de deratizare.

Acesta consideră că singura soluţie pentru ca gongile să fie exterminate ar fi ca secţia să fie evacuată o perioadă.

Citeşte şi IMAGINI de COŞMAR în spitalele din România VIDEO