Secţia de sterilizare a Spitalului de Copii din Braşov funcţionează cu aparatură veche de 30 de ani

Secţia de Sterilizare a Spitalului de Copii din Braşov funcţionează cu aparatură pentru sterilizare de generaţie foarte veche, uzată, care nu garantează un act medical adaptat necesităţilor. De mai bine de 30 de ani, secţia nu a beneficiat de investiţii majore.

RomaniaTV.net
17 iul. 2017, 13:56
Secţia de sterilizare a Spitalului de Copii din Braşov funcţionează cu aparatură veche de 30 de ani

Secţia de sterilizare a Spitalului de Copii din Braşov nu a fost renovată niciodată de la deschiderea unităţii medicale, din 1986.

Spitalul Clinic de Copii Braşov utilizează autoclave pentru sterilizare de generaţie foarte veche, care nu garantează un act medical adaptat necesităţilor actuale.

„Aparatura existentă în acest moment în secţia de sterilizare este veche de peste 30 de ani şi funcţionează cu reparaţii frecvente, fapt ce ne dă mari emoţii că s-ar putea strica în momentul când ne este lumea mai dragă. Nu s-a întâmplat până acum, ne descurcăm cu aceste aparate, dar este prioritar să modernizăm această secţie”, a declarat dr. Liviu Muntean, managerul Spitalului de Copii din Braşov, potrivit Mediafax.

La secţia de Sterilizare a Spitalului de Copii sunt făcute frecvent teste biologice şi chimice prin care se verifică sterilizarea materialelor. Marea problemă este că toate materialele sunt pregătite de asistentele pe secţii şi apoi ajung la sterilizare.

„Am avea nevoie de un circuit funcţional optim, conceput dintr-o cameră de primiri materiale nesterile, o cameră de prelucrare a tuturor materialelor nesterile, deci spălat, decontaminat. Ne mai trebuie o altă cameră de ambalat instrumentarul pregătit pentru sterilizare, curată, cu echipament de protecţie pentru personal. Ne trebuie maşini de spălat automate care să facă dezinfecţia termică, autoclave noi şi un sistem de trasabilitate”, a declarat Sotiriade Laura, asistent-şef unitate.

La sfârşitul acestei săptămâni va avea loc o acţiune de strângere de fonduri prin care să se pună bazele unei staţii de sterilizare moderne, după model britanic, la Spitalul de Copii din Braşov.

Citeşte şi Şase milioane de euro, investiţie la Spitalul Judeţean Bacău pentru un aparat de radioterapie performant