ŞEDINŢĂ a conducerii PSD, în noua formulă. Oprişan: „Cu experienţa mea, nu contează pentru mine o funcţie”

Liderii PSD s-au întrunit, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional în noua formulă, aleasă la Congresul de duminică. La şedinţă au venit şi premierul Victor Ponta şi vicepremierul Gabriel Oprea. Deşi nu mai deţine nicio funcţie de conducere la nivel central, liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, participă şi el la şedinţă, la invitaţia lui Liviu Dragnea.

19 oct. 2015, 07:46
ŞEDINŢĂ a conducerii PSD, în noua formulă. Oprişan: „Cu experienţa mea, nu contează pentru mine o funcţie”

Liviu Dragnea a fost confirmat, duminică, în funcţia de preşedinte al PSD. Congresul a ales şi echipa lui Dragnea: Valeriu Zgonea – preşedinte executiv şi cei 14 noi vicepreşedinţi: Andrei Dolineaschi, Victor Negrescu, Georgian Pop, Ionuţ Vulpescu, Nicolae Bănicioiu, Mihai TudoseM, Viorel Ştefan, Gheorghe Şimon, Gabriel Vlase, Mihai Chirică,Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu şi Doina Pană.

Luni, de la ora 11.00, are loc şedinţa BPN, în noua formulă. Marian Oprişan a venit la sedinţă, desi nu mai deţine nicio funcţie de conducere la nivel central în partid. Fost vicepreşedinte, Oprişan a spus că a fost invitat de Liviu Dragnea.

Voi veni de câte ori voi fi invitat de preşedintele partidului. (…) Cu experienţa mea, cu rezultatele pe care le-am obţinut de-a lungul timpului, nu contează pentru mine o funcţie în PSD”, a declarat Oprişan, înainte de şedinţă. 

Potrivit unor surse social-democrate, Marian Oprişan va participa săptămânal la şedinţele PSD, în calitate de preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, însă nu va avea drept de vot.

CITEŞTE ŞI CONGRESUL PSD. Valeriu Zgonea, ales secundul lui Dragnea. Cine sunt noii vicepreşedinţi UPDATE

La debutul şedinţei, preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că de săptămâna viitoare fiecare dintre noii lideri trebuie să pregătească un proiect politic.

Incepand de astazi vreau sa intelegeti ca s-a terminat perioada de alegeri interne din partid. De astazi ne apucam de treaba. Vreau sa va luati in serios functiile pe care ati fost alesi. Alaturi de domnul presedinte executiv, Valeriu Zgonea, cat si de colegii vicepresedinti, nu ati fost alesi sa fiti sefi de partid, ati fost alesi de catre membri de partid sa fiti in prima linie de munca si de actiune politica.

Vreau, de asemenea, sa imi exprim siguranta ca Valeriu Zgonea va putea sa faca bine si in functia de presedinte a Camerei Deputatilor si in functia de presedinte executiv al PSD.

Pana saptamana viitoare, fiecare dintre dumneavoastra sa pregatiti un proiect politic, pe care sa il prezentanti in cadrul BPN, pentru ca fiecare dintre dumneavoastra sa aiba un domeniu sau un proiect pe care sa il duceti la indeplinire”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a propus ca CExN să fie organizat în afara Bucureștiului. „O sa va propun astazi sa fiti de acord ca o buna perioada de timp, Comitetul Executiv sa incepem sa il organizam in afara Bucurestiului si as vrea sa fiti de acord ca urmatorul CExN, in urmatoarele 2-3 saptamani, sa să aibă loc în Țara Oașului, dupa care a doua zi o sa facem un iar Biroul Permanent Național să fie la Vișeu”, a mai spus liderul PSD.

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a cerut, duminică, în cadrul Congresului PSD modificarea legii incompatibilităților.

„Înțelegem integritatea, nevoia de curățenie, dar trebuie să înțelegem și nevinovăția și abuzul. Modificați — pentru că vă cer de trei ani acest lucru — această blestemată lege a incompatibilităților din România, care a făcut numai necazuri și românilor și administrației din România!”, a spus Marian Oprișan.

CITEŞTE ŞI Marian Oprişan, membrilor PSD: „Modificaţi blestemata lege a incompatibilităţilor!”

Oprişan a reluat, luni, criticile: „Pe sistemul actual, indiferent câţi oameni politici vom aresta în România, nu vom ajunge la niciun fel de solutie pentru că vor veni alţii şi vor face la fel. Sistemul e greşit. (…) Marea prostie pe care partidele politice au făcut-o în ultimii ani este că au înlocuit ideologia cu filosofia banilor. Sigur că trebuie să existe integritate, dar nici nu poti să ţii o lege aberantă”.