Şedinţa CEx al PSD pe tema remanierii Guvernului Dăncilă va avea loc luni. S-ar putea tranşa şi cazul Gabriela Firea

CEx al PSD se reuneşte luni, la Parlament, pentru a discuta despre remanierea Guvernului condus de Viorica Dăncilă, anunţă România TV. Cel mai fierbinte punct pe ordinea de zi a şedinţei social-democraţilor pare a fi portofoliul de la Justiţie, mai mulţi lideri dorind schimbarea lui Tudorel Toader. De asemenea, conducerea PSD ar putea discuta despre eventuale sancțiuni pentru Gabriela Firea, primarul Capitalei. 

RomaniaTV.net
16 nov. 2018, 12:12
Şedinţa CEx al PSD pe tema remanierii Guvernului Dăncilă va avea loc luni. S-ar putea tranşa şi cazul Gabriela Firea

Comitetul Executiv al PSD în care premierul Viorica Dăncilă va prezenta evaluarea miniştrilor din Cabinetul său are loc la aproximativ două săptîmâni după ce premierul a anunţat că a finalizat evaluarea. 

În spaţiul public au circulat liste cu numele mai multor miniştri care ar urma să fie remaniaţi. Erau vehiculate numele vicepremierului Paul Stănescu, care ar fi urmat să fie înlocuit la Ministerul Dezvoltării de Lia Olguţa Vasilescu. De asemenea, sursele din PSD, citate de România TV, informează că Rovana Plumb, şefa de la Fondurile Europene, ar putea prelua Ministerul Muncii, un portofoliu pe care l-a mai deținut în trecut. Pe lista remaniabililor apare şi numele ministrului Economiei Dănuţ Andruşcă, cel al ministrului Transporturilor Lucian Şova, Ioana Bran de la ministerul Tineretului şi Sportului, George Ivaşcu de la Ministerul Culturii, dar şi ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Bogdan Trif a declarat că nu i se pare o tragedie pierderea funcţiei în guvern, în eventualitatea în care ar fi remaniat.

Şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat miercuri că se simte „flatat” că este pe toate listele privind remanierea guvernamentală, susţinând că este pregătit să plece din funcţie încă din prima zi.

Un punct fierbinte pe ordinea de zi ar putea fi Justiţia, în condiţiile în care mai mulţi lideri au cerut schimbarea lui Tudorel Toader.

Tudorel Toader a declarat, vineri, că nu ştie dacă va fi remaniat, dar că el îşi face treaba până în ultima clipă la Ministerul Justiţiei, iar când apare în Monitorul Oficial un nou ministru, îl aşteaptă, predă şi pleacă.

Liderul PSD Liviu Dragnea declara recent că îl susţine în continuare pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, inclusiv în ceea ce priveşte revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, procedura care, spune Dragnea, trebuie dusă la capăt.

Eventuale sancţiuni pentru Gabriela Firea la CEx al PSD

Comitetul Executiv al PSD ar putea tranşa luni şi cazul Gabrielei Firea. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că îşi aşteaptă sentinţa la Comitetul Executiv, însă spune că nu vor exista surprize. 

”Mi-aştept sentinţa, aştept să fim convocaţi la Comitetul Executiv, prea mari surprize nu vor fi. Am înţeles că situaţia mea este deja decisă, dar voi merge”, a declarat, vineri, Gabriela Firea.

Întrebată la ce sentinţă se aşteaptă, Firea a precizat că a înţeles că urmează să i se retragă funcţiile politice, respectiv preşedinte al PSD Bucureşti şi al PSD Ilfov.

”Asta este, se trăieşte şi fără funcţii politice. Eu am venit în PSD ca simplu membru”, a mai spus Firea, precizând că nu i se pare normal ca cele două funcţii să fie ”scoase la mezat”, atâta timp cât ea nu a fost îndepărtată din ele.