Şedinţa CGMB a fost anulată din nou din lipsă de cvorum. Va fi convocată sâmbătă

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în care trebuiau discutate 46 de proiecte, printre care şi bugetul municipalităţii pe 2013, a fost închisă din lipsă de cvorum, primarul general Sorin Oprescu declarând că aceasta va fi reprogramată sâmbătă.

26 apr. 2013, 11:57
Şedinţa CGMB a fost anulată din nou din lipsă de cvorum. Va fi convocată sâmbătă

„Voi discuta pentru întocmirea actelor astfel încât şedinţa să fie convocată de îndată sâmbătă, ora 10.00, pentru discuţia privind bugetul municipiului Bucureşti. Aşa se întâmplă când există discuţii, deşi am petrecut cel puţin 18-23 de ore în discuţii privind bugetul. Am discutat fiecare amendament tocmai pentru a evita asemenea situaţii. Dar aceste lucruri se întâmplă pentru insistenţa unuia sau altuia, pentru cine ştie ce trece prin cap unuia sau altuia”, a spus primarul Sorin Oprescu.

La începutul şedinţei de vineri, în sală au fost prezenţi zece consilieri generali, restul membrilor Consiliului fiind în discuţii în camerele fiecărui grup politic reprezentat în CGMB. Întrucât la prezenţa nominală făcută în sală au fost doar cei zece consilieri generali, şedinţa a fost declarată închisă.

Edilul Capitalei a precizat că nu i-au fost comunicate nemulţumirile reprezentanţilor partidelor politice care fac parte din Consiliul General şi că, în opinia sa, „este în primul rând respectul pentru bucureşteni”, potrivit Mediafax.

La Primăria Capitalei au venit vineri dimineaţă şi primarii sectoarelor 3 şi 5, Robert Negoiţă şi Marian Vanghelie, care însă nu au intrat în sala de şedinţe a CGMB, aceştia mergând cu discute cu consilierii PSD.

Întrebat despre eventualele discuţii pe care le-ar putea avea cu Marian Vanghelie şi Robert Negoiţă, Oprescu a spus că nu s-a întâlnit cu aceştia, deşi i-a invitat în biroul său. El a precizat că aceştia au rămas să discute cu colegii lor de partid.

„Domnii Marian Vanghelie şi Robert Negoiţă să fie sănătoşi. I-am invitat să vină la discuţii, dar au rămas să discute cu membrii organizaţiilor de partid”, a spus Oprescu.