Şedinţa Comisiei Iordache pentru Raportul la Statutul magistraţilor, convocată cu două ore mai devreme

Şedinţa Comisiei speciale pentru legile Justiţiei a fost convocată, luni, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a elabora Raportul la proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul magistraţilor, fiind devansată cu două ore faţă de ora anunţată iniţial.

RomaniaTV.net
18 dec. 2017, 13:06
Şedinţa Comisiei Iordache pentru Raportul la Statutul magistraţilor, convocată cu două ore mai devreme

UPDATE Procurorii sunt independenţi în dispunerea soluţiilor, în condiţiile prevăzute de legea 304/2004 privind organizarea judiciară, prevede un amendament adoptat luni de parlamentarii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

Amendamentul aparţine AMR, UNJR, fiind preluat de PSD şi ALDE.

Conform unui alt amendament adoptat de comisie, la legea 304/2004 vizează că „soluţiile adoptate de un procuror să poată fi infirmate de procurorul ierarhic superior, dacă acesta le apreciază ca fiind nelegale sau netemeinice”. 

Lucrările Comisiei s-au suspendat, dimineaţă, la ora 11.00, după două ore, pentru ca parlamentarii să poată participa la plenul comun privind bugetul, urmând a se relua la ora 16.30. Cu toate acestea, şedinţa a fost convocată la ora 14.30, pentru a putea elabora Raportul la modificările Statutului magistraţilor.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor figurează pe ordinea de zi a plenului Senatului de luni, ora 16.00, sub rezerva primirii Raportului.

CITEŞTE ŞI Comisia specială a amânat pentru a doua oară dezbaterea Codurilor penale