Preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT. Discuţiile vor fi reluate pe 19 decembrie

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi fiind subiecte privind înzestrarea Armatei, planul de întrebuinţare a forţelor armate care vor fi trimise la misiuni şi operaţii în afara ţării anul viitor, Planul Naţional de Priorităţi Informative şi programul CSAT pe 2019. Pentru că discuţiile s-au prelungit, şedinţa afost suspendată şi va fi reluatăpe 19 decembrie.

11 dec. 2018, 04:26
Preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT. Discuţiile vor fi reluate pe 19 decembrie

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT, informează România TV.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost suspendată marţi după mai mult de patru ore, urmând ca discuţiile pe subiectele aflate pe ordinea de zi să fie reluate în 19 decembrie.

„Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite”, anunţă Administraţa Prezidenţială într-un comunicat.

Şedinţa va fi reluată pe 19 decembrie.

„Președintele României a decis reluarea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, se mai arată în comunicat.

_________

UPDATE:Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început, marţi, la Palatul Cotroceni.

La şedinţă participă premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Gabriel Leş, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, şeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi secretarul CSAT Mihai Şomordolea. Directorul SIE, Gabriel Vlase, nu participă la şedinţă, el fiind înlocuit.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că marţi, începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2019, Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2019 şi programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2019.

În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, arată Administraţia Prezidenţială.