Şedinţa CSAT s-a încheiat în 15 minute: au fost avizate bugetele MAI, MApN, SRI, SIE, STS şi SPP

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a încheiat marţi, după aproximativ 15 minute de la începerea ei, potrivit Agerpres. În cadrul şedinţei au fost avizate bugetele Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază.

26 nov. 2013, 13:57
Şedinţa CSAT s-a încheiat în 15 minute: au fost avizate bugetele MAI, MApN, SRI, SIE, STS şi SPP

‘În cadrul şedinţei CSAT au fost avizate proiectele de buget ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază. Avizul CSAT a fost dat în baza obligaţiilor prevăzute în lege ca, înainte de votul din plenul reunit al Parlamentului României pentru bugetul de stat, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării să aprobe bugetele instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Avizul a ţinut cont şi de punctele de vedere ale comisiilor parlamentare de specialitate, dar şi de asigurarea şefilor acestor instituţii că îşi vor putea îndeplini misiunea pe baza acestor bugete până la următoarea rectificare bugetară’, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

De asemenea, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat, cu prilejul Zilei Naţionale a României, înaintarea în grad a unor ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul de Protecţie şi Pază.

La şedinţa de marţi a CSAT nu a fost prezent premierul Victor Ponta, acesta trimiţându-l în locul său pe vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit comunicatului citat, la şedinţă au participat viceprim-ministrul, ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Economiei, Andrei Gerea, directorul Serviciului Român de Informaţii, George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprişor, şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

La şedinţă au participat, ca invitaţi, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, generalul Marcel Opriş, şi directorul Serviciului de Protecţie şi Pază, generalul Lucian-Silvan Pahonţu.

‘Data şi ora şedinţei CSAT de marţi, 26 noiembrie, au fost stabilite luni, 18 noiembrie, de comun acord cu prim-ministrul Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, care este şi vicepreşedinte al CSAT’, reaminteşte Administraţia Prezidenţială.

O altă şedinţă CSAT desfăşurată în absenţa premierului Victor Ponta a avut loc pe 2 august. Şedinţa din vară a fost convocată în perioada în care premierul se afla în concediu, Ponta fiind înlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea, care însă nu a avut drept de vot.

Potrivit regulamentului de funcţionare, CSAT lucrează în prezenţa a cel puţin două treimi din membri şi adoptă hotărâri prin consens.

 

VEZI SI:

Gabriel Oprea, delegat de premierul Victor Ponta să participe la şedinţa CSAT