Şedinţă cu SCANDAL la Primăria Capitalei. Sorin Oprescu a părăsit sala de consiliu

Primarul general, Sorin Oprescu, a decis convocarea şedinţei ordinare de Consiliu General, stabilită pentru data de 23 iulie, la data de 30 iulie, cu aceeaşi ordine de zi, pe motiv că unii consilieri şi-au pierdut sprijinul politic, iar votul lor nu mai este valabil. Majoritatea consilierilor a refuzat acest lucrru, iar şedinţa a continuat fără primar sau viceprimari.

23 iul. 2014, 14:01
Şedinţă cu SCANDAL la Primăria Capitalei. Sorin Oprescu a părăsit sala de consiliu

Decizia amânării şedinţei de miercuri a fost luata ca urmare a faptului ca in intervalul dintre data afisarii convocarii si data stabilita pentru sedinta ordinara, anumite partide politice au transmis solicitari de retragere a sprijinului politic pentru unii dintre membrii Consliului general al Municipiului Bucuresti, fapt ce genereaza incertitudini in ceea ce priveste legitimitatea unor mandate de consilieri generali, punandu-se astfel sub semnul intrebarii cvorumul legal necesar adoptarii proiectelor Bucurestiului, informează un comunicat al PMB.

„Fac apel la liderii politici ai partidelor aflate la putere sau in opozitie, sa reglementeze urgent reprezentarea pe care o au in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Precizez ca starea de incertitudine, in privinta legitimitatii unor mandate, creeaza mari deservicii bunului mers al Capitalei. Este vorba despre adoptarea unor proiecte de hotarari ce au impact direct nu doar asupra orasului, ci si a calitatii vietii cetatenilor Bucurestiului”, a declarat Sorin Oprescu.

CITEŞTE ŞI Sorin Oprescu, audiat la DNA într-un dosar privind RETROCEDĂRI ILEGALE

Totuşi, 28 de membri ai PNL și ai PDL au ținut o ședință de Consiliu General, susținând că au cvorumul necesar pentru ședință.

Am convocat ședința ordinară. Între timp am primit mai multe cereri cu consilieri care nu mai au sprijinul partidelor lor, alții care au fost dați afară și acum sunt reprimiți. În acest fel, ședința nu este legală pentru că sunt oameni care votează și nu au dreptul să o facă. În acest moment nu există legalitate. Se pun în pericol proiectele orașului.Am convocat ședință cu aceeași ordine de zi pentru 30 iulie. Până atunci trebuie să se rezolve această problemă„, a declarat, miercuri, Sorin Oprescu, potrivit b365.ro.

Edilul-șef a mai spus că legea îi permite să revoce ședința.

„Pot sa revoc ședința și cu o jumătate de oră înainte. Cum de ce ma amestec în cearta partidelor? Ca sa las in sală niște hotărâri care vor fi votate si sa fie atacate. Aici este vorba de fonduri europene, de o serie intreaga de lucruri, nu pot sa ma joc cu lucrurile astea. Pe mine nu ma intrereseaza cum joaca partidele, dar sa nu se joace cu bucurestenii. Nu este legal ce se intampla in sala. Sunt consilieri validati prin hotarari suspendate de Prefectura. Nu exista in acest moment legitimitatea Consiliului General. Ne batem joc de toata lumea”, a mai spus Oprescu.

De cealaltă parte, reprezentanții noii majorități din CGMB spun că legea nu îi permite primarului general să amâne o ședință ordinară. Mai mult, ei au declarat ședința ordinară de miercuri deschisă și urmează să discute toate proiectele propuse de primarul general la care se adaugă altele noi.

„Astăzi am asistat la o situație fără precedent în istoria CGMB în sensul în care o ședință ordinară legal convocată de primarul general este revocată de primarul genera deși în legea administrație publice nu găsim nicăieri procedura de revocare a unei ședințe ordinare. Încercările PSD de a recâștiga majoritatea au eșuat, motiv pentru care PSD de conivență cu primarul general Sorin Oprescu au amânat ședința de astăzi pe motiv că nu au au reușit să recâștige majoritatea în Consiliul General. Celelalte motive invocate sunt de natură să bulverseze opinia publică. Ședința se va ține cu cvorum de 28 de consilieri, iar proiectele primarului general, despre care a spus că sunt foarte importante pentru oraș, vor fi votate”, a declarat și Mihai Atănăsoaei, vicepreședintele PDL.