Sediul unei primării din Vaslui a luat foc. Clădirea era veche de peste 100 de ani

Sediul Primăriei Cozmeşti, judeţul Vaslui, a fost cuprinsă, în noaptea de joi spre vineri, de un incendiu care s-a declanşat de la hornul clădirii, veche de peste 100 de ani. Pompierii şi autorităţile locale au reuşit să salveze la timp documentele instituţiei.

RomaniaTV.net
22 mart. 2013, 07:49
Sediul unei primării din Vaslui a luat foc. Clădirea era veche de peste 100 de ani

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a izbucnit la podul clădirii primăriei, în jurul unui horn care nu era protejat corespunzător. Fumul gros care ieşea de sub acoperiş a fost observat la timp de către localnici, care au sunat la 112 pentru a solicita intervenţia pompierilor.

„În zonă au fost trimise două echipaje de pompieri, care în momentul în care au ajuns la locul solicitării au constatat incendiul se manifesta mocnit la acoperişul clădirii. Intervenţia a durat peste o oră, în sprijinul pompierilor venind, dacă putem spune aşa, şi ploaia de afară, care nu a permis extinderea incendiului la întreaga clădire”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

În urma incendiului, a ars şi s-a degradat o parte din acoperişul clădirii, însă fără a fi afectate şi birourile primăriei.

„Din fericire, am reuşit să salvăm toate documentele primăriei pentru a nu fi afectate de incendiu. Vechimea clădiri, de peste 100 de ani, a afectat coşurile de fum, care s-au mişcat faţă de poziţiile iniţiale, odată cu trecerea anilor, ceea ce a condus şi la izbucnirea incendiului”, a precizat primarul comunei Cozmeşti, Mihai Sima.

Autorităţile din Cozmeşti urmează să facă o evaluare pentru a stabili valoarea pagubelor provocate de incendiu.