Şefa comisiei de evaluare a bolnavilor cu handicap din Prahova, reţinută pentru mită

Oniga Viorica, preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, a fost reţinută de procurorii anti corupţie pentru luare de mită.

RomaniaTV.net
28 mai 2013, 12:48
Şefa comisiei de evaluare a bolnavilor cu handicap din Prahova, reţinută pentru mită

Oniga Viorica, preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, instituţia unde bolnavii cu handicap erau umiliţi şi obligaţi să se deplaseze pentru a se prezenta în faţa comisiei, a fost reţinută. Aceasta este acuzată de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, potrivit unui comunicat de presă remis de DNA redacţiei ROMÂNIATV.NET.

Oniga Viorica ar fi emis certificate de handicap unor persoane sănătoase, în schimbul unor sume de bani.

În acest caz este implicată şi Oprea Georgeta, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, toate în formă continuată.

68 de persoane au primit, pe nedrept, indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 lei, sumă ce reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile.

În cauză se efectuează cercetări şi faţă de persoanele care au beneficiat pe nedrept de facilităţile prevăzute de lege pentru persoanele cu handicap, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare de influenţă, înşelăciune şi uz de fals, cu privire la unele dintre acestea fiind deja începută urmărirea penală.

Procurorii au dispus reţinerea celor două inculpate pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.