Şefa DNA: Susţinem orice iniţiativă care va duce la confiscarea bunurilor indisponibilizate VIDEO

Direcția Națională Anticorupție susține orice inițiativă legislativă sau instituțională care va duce la confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate și față de care s-a dispus confiscarea, a declarat, marți, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

10 mart. 2015, 10:02
Şefa DNA: Susţinem orice iniţiativă care va duce la confiscarea bunurilor indisponibilizate VIDEO

„Așa cum am zis și la bilanțul DNA, peste 310 milioane euro așteaptă să fie executate, sunt hotărâri definitive care pot fi executate. Dacă această sumă ar intra efectiv în bugetul de stat, spre exemplu, ar putea fi dublate salariile medicilor pe anul următor. Este extrem de important ca scopul pedepsei penale să fie atins și prin recuperarea acestor prejudicii, care, repet, sunt date prin hotărâri definitive și trebuie executate„, a precizat Laura Codruţa Kovesi, potrivit Agerpres.

Aceasta s-a arătat convinsă că astfel s-ar descuraja corupția, iar scopul pedepsei, care nu este doar represiv, ci este și unul preventiv, va fi atins. „Modelul francez e un model eficient din ceea ce ne arată datele statistice publicate de această instituție. Noi susținem orice inițiativă legislativă sau instituțională care va duce la confiscarea efectivă a bunurilor indisponibilizate și față de care s-a dispus confiscarea„, a adăugat şefa DNA.

CITEŞTE ŞI: Laura Codruţa Kovesi, reacţie la ATACURILE Elenei Udrea: Suntem IMUNI la astfel de declaraţii VIDEO