Şefii MAI, vizaţi de ancheta accidentului aviatic din Apuseni. Vezi cine trebuie să dea explicaţii

Audierea şefului Jandarmeriei Române, Mircea Olaru, a deschis lista înalţilor oficiali chemaţi la explicaţii în calitate de martori implicaţi în accientul aviatic din Apuseni. Chiar şi fostul ministru Radu Stroe ar putea fi audiat în dosar.

11 mart. 2014, 08:49
Şefii MAI, vizaţi de ancheta accidentului aviatic din Apuseni. Vezi cine trebuie să dea explicaţii

La secţia Militară din cadrul Parchetului General trebuie să dea declaraţii fostul secretar de stat Cătălin Chiper, cel care a fost responsabil de coordonarea căutărilor victimelor accidentului aviatic din Apuseni. El ar fi trebuit să convoace imediat o celulă de criză la Ministerul de Interne.

Şi fostul ministru de Interne, Radu Stroe, va da explicaţii în acest caz, potrivit România TV. El ar fi trebuit să conducă celula de criză de la nivelul MAI.

CITEŞTE ŞI Răsturnare de situaţie în cazul accidentului aviatic din Apuseni. ADRIAN IOVAN NU se afla la manşa avionului

Şi fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, trebuie să stea de vorbă cu procurorii în calitate de martor, având în vedere că Romatsa a fost cea care ar fi trebuit să identifice locul prăbuşirii avionului şi să coordoneze căutările.

Până în prezent, procurorii au audiat în calitate de martori peste 50 de persoane, reprezentând persoane vătămate și părți civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă, din MAI și MApN.

Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală „in rem” pentru săvârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă; ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.