Şeful Antifraudă din cadrul ANAF, urmărit penal. Preşedintele ANAF a cerut lui Ponta SUSPENDAREA lui

Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, este urmărit penal pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere. Nicolae a fost audiat miercuri după-amiază, la sediul DNA Ploiești. În urma deciziei procurorilor DNA, şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a cerut premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din funcţie până la clarificarea situaţiei.

09 sept. 2015, 12:02
Şeful Antifraudă din cadrul ANAF, urmărit penal. Preşedintele ANAF a cerut lui Ponta SUSPENDAREA lui

Şeful Antifraudă din cadrul ANAF, Nicolae Romeo Florin, este urmărit penal într-un dosar care vizează fapte de corupție, el venind la DNA însoțit de avocatul Alexandru Chiciu, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

În urma deschiderii urmării penale, preşedintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu a propus premierului Victor Ponta suspendarea lui Nicolae Romeo Florin din funcţie, până la clarificarea situației.

La intrarea în sediul DNA, Nicolae Romeo Florin a spus, răspunzând unor întrebări, că nu a făcut „niciodată” ceva ce să i se poată reproșa.

Potrivit DNA, Nicolae Romeo Florin, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F, este acuzat de trafic de influență.

„În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F., în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Conform declarației sale de avere, Nicolae Romeo Florin deține trei terenuri pe raza județului Prahova, două apartamente în municipiul Ploiești și o casă într-o localitate din Prahova, iar soția acestuia lucrează în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova.

Romeo-Florin Nicolae, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost numit, în 2013, de premierul Victor Ponta la conducerea nou-înfiinţatei Direcţii Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanţelor. El are statutul de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care coordonează Direcţia Generală de Antifraudă Fiscală.