Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, audiat la DNA: Nu l-am văzut în viaţa mea pe Iulian Herţanu, nu-l cunosc

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, urmărit penal în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, a fost audait joi la DNA Ploieşti. Mircea Cosma a declarat, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că nu-l cunoaște pe cumnatul premierului Ponta, Iulian Herțanu, și că nu l-a văzut niciodată pe acesta. La DNA a ajuns şi deputatul PSD Vlad Cosma, aflat sub control judiciar în acelaşi dosar.

19 mart. 2015, 08:16
Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, audiat la DNA: Nu l-am văzut în viaţa mea pe Iulian Herţanu, nu-l cunosc

Mircea Cosma, pus sub acuzare pentru sprijinirea unui grup infracţional în dosarul în care este arestat preventiv Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, s-a prezentat, joi, în jurul orei 9.20, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat.

Timp de trei ore, Mircea Cosma, care a venit însoţit de avocatul său, a dat declarații în dosarul în care cumnatul premierului a fost arestat pentru deturnare de fonduri europene. La intrarea în sediul DNA, Cosma a afirmat că ”la momentul în care s-a ținut licitația pentru lucrările de canalizare din Comarnic, el se afla în spital”.

Ulterior, la ieșirea de la DNA, Cosma a spus, răspunzând unor întrebări, că nu-l cunoaște pe Iulian Herțanu și că presiuni cu privire la câștigarea contractului de la Comarnic de către SC Grossman se puteau face doar la Hidro Prahova. „Nu l-am văzut în viața mea și nu-l cunosc”, a afirmat Cosma cu privire la Herțanu.

Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, și omul de afaceri Vladimir Ciorbă se află în arest preventiv, aceștia fiind urmăriți penal într-un dosar instrumentat de DNA Ploiești, care vizează mai multe infracțiuni, printre care și cea de deturnare de fonduri europene.

În același dosar, directorul SC Grossman, Ilie Drăgan, este arestat la domiciliu, în timp ce alte cinci persoane sunt urmărite penal sub control judiciar — deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, președintele CJ, Mircea Cosma, fostul consilier județean, Mihail Coman și omul de afaceri Liviu Munteanu.

CITEŞTE ŞI Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, adus la DNA Bucureşti