Şeful DNA Ploieşti, audiat la Inspecţia judiciară

Lucian Onea a dat explicații în scandalul înregistrărilor făcute publice de Vlad Cosma. Inspecţia Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare, după plângerea fostului deputat.

RomaniaTV.net
28 mart. 2018, 10:40
Şeful DNA Ploieşti, audiat la Inspecţia judiciară

Inspecţia Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorii de la DNA Ploieşti, Lucian Onea şi Alfred Savu, dar şi faţă de fostul procuror Mircea Negulescu, pe rolul instituţiei existând 10 lucrări privind conduita acestora. 

„Apreciind că există indiciile săvârşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus într-o lucrare începerea cercetării disciplinare faţă de procurorii Onea Lucian Gabriel, Savu Alfred şi Negulescu Mircea. (…) Comunicăm faptul că pe rolul Inspecţiei Judiciare au fost identificate 10 lucrări, în etapa verificărilor prealabile, având ca obiect activitatea sau conduita procurorilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Inspecţiei Judiciare.

Sursa citată a mai precizat că, la finalizarea cercetării disciplinare, în funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare şi sesizarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare.

Cercetarea inspectorilor vine după ce mai multe persoane au declarat că li s-au cerut declaraţii false, unii dintre ei prezentând înregistrări cu magistraţii de la Ploieşti.

Fostul deputat Vlad Cosma s-a prezentat pe 20 martie la sediul Inspecției Judiciare pentru a depune noi documente împotriva celor patru procurori de la DNA Ploiești.

„Am fost citat pentru această dimineaţă. Continui seria declaraţiilor pe care am început-o… Cred că domnii şi doamnele de aici vor să-mi pună mai multe întrebări să lămurim situația. Eu sunt pregătit, ca de obicei, cu documente. Niște documente care completează tabloul pe care l-am prezentat. Sunt declarații ale multor persoane care au trăit niște abuzuri (…) ca să se poată demonstra toate aceste abuzuri din ultimii trei, patru ani. (…) Constatăm că au început să se oprească aceste fenomene în județul Prahova, ceea ce este un lucru bun”, a spus Vlad Cosma.