Şeful INS, incoerent şi tulburat de recensământ într-o emisiune la RTV VIDEO

Publicat: Vineri, 28 Octombrie 2011 08:34 // Actualizat: Vineri, 28 Octombrie 2011 17:59 // Sursa: RTV

Haosul recensământului pare fără sfârşit. Institutul Naţional de Statistică a decis vineri să-i pună pe bucureşteni să completeze singuri formularele. Şeful INS e cel puţin derutat de situaţia recensământului. Întrebat la RTV despre felul în care decurge acesta, dar şi despre controversa legată de codul numeric personal, Vergil Voineagu i-a făcut pe invitaţii emisiunii Ultima Oră să râdă cu lacrimi. VEZI MOTIVUL

Foto: ziaresireviste.ro

În mijlocul scandalului legat de recensământ, şeful institutului naţional de statistică pare cel mai derutat. Întrebat la RTV despre detaliile recensământului şi problema CNP-ului, Vergil Voineag era cam tulburat de recensământ. Discursul lui a fost cel puţin incoerent.

În timpul intervenţiei la RTV, Vergil Voineagu susţinea că participa la o dezbatere ştiinţifică.

Premierul Emil Boc l-a avertizat, miercuri, în şedinţa de guvern, pe şeful Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu, că îl va schimba din funcţie dacă nu remediază problemele provocate de comunicarea defectuoasă referitoare la obligativitatea persoanelor de a-şi preciza codul numeric personal la recensământul naţional.

La rândul său, Voineagu a prezentat situaţia recensământului, recunoscând că în Bucureşti procesul de recenzare avansează mai greu decât în restul ţării, el invocând problema de comunicare privind CNP-ul.

De asemenea, s-a ridicat problema ca perioada de desfăşurare a recensământului să fie prelungită din cauza întârzierilor, urmând ca Guvernul să analizeze şi să ia o decizie în acest sens.

6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
INS şeful INS la RTV Vergil Voineagu Voineagu incoerent Voineagu la RTV
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 oct 23:00
...În timpul intervenţiei la RTV, Vergil Voineagu susţinea că participa la o dezbatere ştiinţifică. (Sursa: RTV) ...
28 oct 14:39
Răspunde | Votează email 0 email
Daniel
credeam ca aveti totusi ceva decenta.. chiar daca omul era obosit sau turmentat, cei din studio nu pot fi numiti jurnalisti sau oameni cu minima decenta. cum sa razi timp de 15 minute de fiecare data cand cineva zice ceva? daca omul ala se uita la tv, normal ca ar fi fost intimidat. va faceti meseria de jurnalist de rusine.
28 oct 20:04
Votează email 0 email
misu
O persoana care ocupa o functie atat de importanta n-are voie sa se intimideze de niste hahaieli.
Omu era chiaun si inca n-a raspuns de ce ii trebuie CNP-ul pentru statistica. La recensamantul animalelor crezi ca au cerut numerele de identificare ale oilor de pe cerceii aia galbeni?
28 oct 14:15
...width:450px; height: 30px; align: left; margin: 2px 0px 2px 0px"> Preluare de la RTV ...
28 oct 12:49
Răspunde | Votează email 0 email
Ianul
Ma mir ca un post de televiziune de calibrul dumneavoastra, avand oameni destul de isteti, nu realizeaza ce se intampla de fapt.
So luam batraneste.
1. Recensamantul este organizat pe hartie de INS, dar in fapt este condus si facut de autoritatile locale, reprezentantii statisticii avand doar un rol consultative.
De fapt intreg personalul participant a fost recrutat, pe motive politice, de primarii, reprezentantii acesstora detinand functiile cheie in activitatea de efectuare si coordonare a recensamantului.
Ca fapt divers, o reprezentanta a partidelor de la putere cu ocazia instructajului a intrebat daca I se pune la dispozitie masina pentru a se deplasa in actiunea politica.
2. Anumiti recenzori sefi, reprezentanti ai primariilor, adica ai puterii de regula, intrebati de recenzori despre anumite probleme spun ca ei nu stiu nimic si ca au fost numiti pe respectivele functii si nu ei au solicitat asta.
3. Referitor la CNP, utilitatea lui e simpla: iprevenirea inregistrarii duble. La precedentul recensamant, persoanele care au avut locuinte situate in locatii diferite au fost inregistrate ca locuind in toate locatiile si ca urmare s-au denaturant datele finale. Inregistrarea cu CNP previne acest lucru. Simplu, nu?
28 oct 10:40
Răspunde | Votează email 0 email
D@n
Recensamantul asta este o varza totala. Cum sa dai posibilitatea sa fie inregistrati cu prioritate cei care au acces la internet? Ce relevanta mai are statistica referitoare la accesul cetatenilor la internet? Rezultatele statistice vor fi alterate. Si cand te gandesti cati bani s-au investit in acest recensamant ...
1
EUR
4.6599
RON
14 Nov
noapte 7 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H